Kapas Boglarka négy aranyával a magyar válogatott a londoni úszó Eb legjobbjaként végzett

Kapas Boglarka négy aranyával a magyar válogatott  a londoni úszó Eb legjobbjaként végzett

Azután, hogy 800 és 1500 gyorson, illetve a 4-szer 200-as gyorsváltó tagjaként győzött, 400 gyorson sem tudták megelőzni a riválisok. Az úszó elmondta, hogy nem számított ilyen jó szereplésre. „Nem számítottam ilyen jó időeredményre, és abban sem voltam biztos, hogy lesz annyi erőm, hogy megnyerjem”

„Egyszerűen hihetetlen, hogy még mindig ennyi energia maradt bennem még utolsó napra is. Nagyon boldog vagyok most, hogy két másodpercet is javítottam az időmön” – folytatta. Kapás Boglárka elmondta, hogy még csak nem is álmodott arról, hogy négy arannyal zárja a londoni eb-t, ez felülmúlta minden álmát.

„Olyan álmom volt, hogy milyen jó lenne mind a három számot megnyerni, de a négyszer 200 váltóra tényleg nem is számítottam – én legalábbis nem, de szerintem a három másik lány sem, akik benne voltak a váltóban. Ez abszolút meglepetés volt” – mondta az úszó.

Magyarország 10 aranyyal és összesen 19 éremmel fejezte be a találkozót , kevesebbel mint Anglia 22 éremje, de nekik csak hét aranyuk lett.

Kettő ezek kozul a zárónapon, a 4x100m női illetve ferfi vegyesben.

Ez volt az első alkalom, hogy Anglia nyert mindkét vegyes váltoban egy Európai bajnokságon. “Mukodott a kemia a csapatokon belul, es ez csak javulni fog Rio ban,” mondta az 50 és 100m mell bajnoka, Adam Peaty, aki négy aranyat szerzett.

Bill Furniss vezető edző mondta, a cél taktikailag jól úszni.

“Az a dolgom, hogy helyén kezeljem a versenyt,” mondta a BBC nek. Volt néhány nemzet amely a Rio fekeszulesre használta a bajnokságot.

“Nem tehetsz meg mindent ha csak nyolc heted van a versenyig. “

London 2012 Olimpiai bajnoka, a francia Florent Manaudou és a holland Ranomi Kromowidjojo újra aranyat nyert noi illetve ferfi 50m szabad stílusban.

A világbajnok Manaudou nyert 21.73, megelozve az ukran Andriy Govorovot 21.79. A britt Ben Proud vegzett a harmadik helyen.

“Én nyerni jöttem ide, és megtettem . De nem vagyok megelegedve az idővel,” mondta.

A német Franziska Hentke nyert a 200m pillangoban, Szilagyi Liliana 0.01 el lemaradva második. A Magyar korábban 0.04 idővel maradt le a 100m tav dobogojárol.

“Egy kicsit ironikus 0.01 el veszteni, amikor vezeted a mezőnyt az egész távon, de ha ez kell történjen, inkább itt mint Rioban,” mondta Szilagyi.

Szólj hozzá!