Kecskeméten Cooke megszerezte pályafutása harmadik UIPM győzelemét

Kecskeméten Cooke megszerezte pályafutása harmadik UIPM győzelemét

Cooke remek összesített eredményekkel folyamatosan az első három között volt, és végül megelőzve a hazaiak kedvenceit, Marosi Ádámot és Demeter Bencét, akik a második és a harmadik helyen végeztek.

A brit a kombinált versenyszámban a harmadik helyen kezdett, három másodperccel lemaradva Marositól és további két másodpercel a francia Gauthier Romani mögött.

Csökkenteni tudta a hátrányát, majd a hátralevő 1600 méternél átvette a vezetést, amit megtartott és megszerezte Britannia első vb éremlét ebben a szezonban.

“Ez nagyszerű, hogy megnyerte a világbajnokság Magyarországi szakaszát, de most előre kell lépni”, mondta a britt Öttusa igazgatója, Jan Bartu.

“Bátorítást kell nyernünk és önbizalmat ebből a teljesítményből, de nem gondolom, hogy a munka már kész.”

A döntő a medencében kezdődött, ahol Cooke ideje 1 perc 58.32mp volt a leggyorsabb 0,5 másodperccel jobb mint saját döntőt jelentő ideje, és a szerzett 346 pontjával korán vezetést szerzett.

A vívásban elég gyenge kezdés után végül négy egyenes rohamot nyert a 10. és 11. fordulóban. Végül a 16. helyen végzett, 19 győzelemmel és 16 vereséggel ami további 214 pontot hozott Cooke számára.

A bónusz körben vesztett a kínai Haihang Su ellen, így a második helyen végzett, 12 másodperccel lemaradva a vezető Marosi mögött.

Cooke 288 pontot szerzett lovaglásban, ami azt jelentette, hogy bronzérmes helyről várhatta a folytatást.

Kevesebb, mint egy perc választotta el a legjobb 24 versenyzőt, egy izgalmas finálé következett be a magyar városban szervezett versenyen, ahol Cooke ütemesen és pontossan teljesítve látott neki leküzdeni a két fő riválisát a győzelemért.

A futás volt az erőssége az egész 3.200 m folyamán, a leggyorsabb kombinált eredménnyel – 10: 57,23. A 2012-es londoni bronzérmes, Marosi lett a második, mig csapattársa Demeter leelőzve Romani-t az utolsó 800 méteren, a harmadik lett a dobogón.

Holnap vegyes csapat relé eljárást indítani egy közeli Kecskeméten.

A vk-sorozatban a kairói, a riói és a római után a kecskeméti volt a negyedik állomás. A döntő az egyesült államokbeli Sarasotában lesz, május elején lesz. Az augusztusi olimpia előtt még lesz világbajnokság május végén Moszkvában – azon közvetlenül is lehet majd kvótát szerezni – és Európa-bajnokság július első teljes hetében Szófiában. A vb után, június 1-jén zárul a világranglista, amelyről a nemzetközi szövetség feltölti a riói 36 fős férfi és női mezőnyt. A rangsorból legalább hat-hat öttusázó jut majd olimpiai részvételi joghoz.

A kecskeméti világkupa hétfőn a vegyesváltók versenyével zárul majd.

Szólj hozzá!