Kettős Ferrari győzelem a Hungaroringen

Kettős Ferrari győzelem

Az első helyet a Ferrari pilótája, Sebastian Vettel szerezte meg, aki így már 14 ponttal vezeti Lewis Hamilton előtt a Világbajnokságot. Ez az előny még nem behozhatatlan ugyan, de a Mercedes-nél nagyon bele kell húzniuk, ha utol akarják érni a kiváló formában autózó német versenyzőt.

Vettel jól kapta el a rajtot is

A rajtnál a német pilóta, a pole pozícióból indulva, kihasználva elképesztő reflexeit úgy startolt el, hogy eközben sikerült a vérprofinak számító csapattársát, Kimi Raikkönent is maga mögött tartania. Sajnos azonban a rajt során a szintén remekül rajtoló Red Bull-os Daniel Ricciardo és csapattársa Max Verstappen versenyautója egymáshoz ért, aminek következtében az ausztrál megpördült a pályán, komoly gondokat okozva ezzel a többi versenyzőnek. Csak a szerencsének volt köszönhetően, hogy mindenki sikeresen kikerülte és nem lett az esetből nagyobb baj.

A biztonsági autós időszak után meglépett a mezőnytől a két Ferrari

Mivel a rajtot követő baleset után a pályára elég sok törmelék és igen veszélyes olaj is került, ezért a mezőny egészen a 6. körig, amíg az aszfaltot meg nem tisztították, a biztonsági autó mögött haladt. Ezt követően az olasz istálló két pilótája elég szépen meglépett a mezőnytől és jókora előnyre tettek szert a mögöttük haladó Hamiltonnal és csapattársával szemben.

Hamilton mindent megpróbált, de esélye sem volt a győzelemre

Tény, hogy a verseny középső szakaszában a box kiállásokat követően a német csapat két pilótája valamivel közelebb tudott kerülni Vettelékhez, azonban ebben az is közrejátszott, hogy a németnek némi technikai gondja akadt a versenygépével. A 45. körben Hamilton, Bottast megelőzve próbálta nyomás alá helyezni a második helyen autózó Raikkönent, azonban ezúttal Fortuna nem kedvezett neki. A brit pilóta valószínűleg beláthatta, hogy nincs mit tenni, mert több sikertelen próbálkozás után leszakadt a Ferrariktól. A versenyt így végül Vettel nyerte, a második helyet csapattársa Raikkönen szerezte meg, míg Hamiltonnak csupán a 4. helyet sikerült elcsípnie, mivel visszaadta a harmadik pozíciót a futam leintése előtt Bottas-nak.

Szólj hozzá!