Kínai Nagydíj: eseménydús futam, papírforma végeredménnyel

Kínai Nagydíj

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, hogy az idénynyitó Ausztrál Nagydíj nem szerzett túl sok új rajongót a F1-nek, mivel a futam olyan szinten eseménytelen volt, hogy még egy átlagosnak mondható NB2-es focimeccs is simán kenterbe verhette volna izgalmak terén. Szerencsére a Száguldó Cirkusz második felvonására összekapták magukat a csapatok, aminek köszönhetően olyan produkcióval rukkoltak elő, hogy még a sportág legkritikusabb rajongói is elégedetten dőlhettek hátra a karosszékükben a futam végén.


Első helyet érő kerékcsere

Aki kicsit is otthonosan mozog a Forma 1 világában, az tisztában van azzal a ténnyel, hogy ha jól működik a technikai, és bevállalós pilóta ült a volán mögött, akkor egy jól időzített kerékcserével – meg persze azért némi szerencsével – futamgyőzelmet lehet szerezni. Hamiltonnak Ausztráliában nem kedvezett a szerencse, most viszont Fortuna a kegyeibe fogadta. Az angolt a csapata a biztonsági autós időszakban hívta ki kerékcserére, amit követően az élre állt, és stabil előnyt szerezve bebiztosított magának az első helyet. A Sors fintora, hogy nem csak ő, hanem Räikkönen és a két Red Bull is Vettel elé jött ki, akinek aztán át szó szerint át kellett hámoznia magát rajtuk ahhoz, hogy a futam végén másodikként inthessék le Verstappen előtt.

Izgalmas párharcok, látványos előzések

Miután Sebastian Vettel, az Antonio Giovinazzi balesetét követő, kerékcserékkel tarkított stratégiai harcból rosszul jött, két lábbal a gázpedálra taposva mutatott be olyan látványos manővereket és előzéseket, amelyeknek köszönhetően Daniel Ricciardot és a csapattársát is már csak a visszapillantó tükörből kellet néznie a verseny végéig.

Max Verstappen számára kedvezőtlenül indult a futam, mivel kénytelen volt a 15. helyről kilőnie magát a rajtrácsról, viszont ezt követően egymás után előzte meg az előtte haladókat és a kerékcserét követően még Hamiltont is megszorongatta. Később Vettelt már nem volt képes maga mögött tartani, de végül így is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Az F1-ben soha senkit nem szabad leírni, és különösen igaz ez Fernando Alonsora, aki ismét hatalmasat ment, mindent kihozott a McLaren-Hondaból, azonban sajnos egy Sainz elleni adok-kapok során a járgánya megsérült, ezért a 33. körben végleg ki kellett állnia a boxutcába.

Szólj hozzá!