Kiütötte a Realt a Barca az El Clásicón

Kiütötte a Realt a Barca az El Clásicón

Ronaldo Vs Messi

A Real Madrid-Barcelona mérkőzések nem csak Spanyolországban, hanem világszerte évtizedek óta rendkívül népszerűek. Ez nem is csoda, hiszen két olyan gárdáról van szó, amely a patinás múltja mellett nemzetközi szinten is évről-évre kiváló eredményeket produkál.

A mostani (175.) El Clásicó-n ráadásul két kiváló formában lévő csapat küzdött meg egymással. Természetesen arról sem szabad megfeledkezni, hogy a madridiak soraiban ott volt Cristiano Ronaldo, a Barcában pedig Lionel Messi.

Az első félidő változatos játékot hozott

A sípszó után szó szerint egymásnak feszült a két gárda, aminek köszönhetően kellően változatos, látványos megoldásokban bővelkedő játékban gyönyörködhettek a labdarúgás rajongói. A Real portugál ásza már a második percben fejelt egy gólt, amit viszont les miatt érvénytelenített a játékvezető.

A madridiak igyekeztek a saját játékukat ráerőltetni a katalánokra, akik viszont kőkeményen védekezetek, így a hazai rohamok megtörtek a Barcelona védelmén. Ebben a játékszakaszban Messiék főként kontrák révén próbálták zavarba hozni a királyi gárda középpályás sorát. Az egyik ilyen akciónál az argentin csillag passza

Paulinho-nál landolt, akik nem sokat teketóriázott és kapura küldte a bőrt. Keylor Navasnak csak óriási bravúrral sikerül hárítania.

A vendégcsapat szurkolóinak még arra sem volt idejük, hogy megtárgyalják a korábbi „ajtó-ablak” ziccert, ugyanis Ronaldonak révén majdnem utat talált magának egy laposan keresztbe ellőtt lövés Ter Stegen kapujába.

Suárez & Messi

Fortuna már második félidő elején a katalánokra mosolygott, amikor Sergio Roberto 100%-os gólhelyzetbe hozta Suárezt. Az uruguayi csatár természetesen nem hibázott, és könyörtelenül bevarrta a meccs első találatát.

Ezt követően nem sokkal ismét ő került gólhelyzetbe Messi fantasztikus passzának köszönhetően. Mivel a kapu felé tartó labdád a Reál jobbhátvédje, Dani Carvajal a tizenhatoson belül kézzel „hárította”, ezért kénytelen volt az öltözőbe távozni. A jogosan megadott büntetőt Messi belőtte, így a vendégcsapat már kétgólos előnyben volt, a hazaiak pedig futhattak a pénzük után.

végjátékban is a Barca volt a jobb

Egy Barcelona ellen kétgólos hátrányban 10 emberrel játszani még egy jó formában lévő Real-nak sem leányálom. Igyekeztek ugyan lefaragni a hátrányból, de a katalán védelem állta a sarat. A mérkőzés hajrájában a kegyelemdöfést Aleix Vidal adtak meg Ronaldoéknak, akik így kénytelen voltak egy három gólos vereséggel a tarsolyukban levonulni a pályáról.

Szólj hozzá!