Kloppnál elszakadt a cérna Ranieri kirúgása miatt

Kloppnál

A Leicester City a 2015-2016-os szezonban óriás meglepetést okozott azzal, hogy minden előzetes várakozást felülmúlva megnyerte a Premier League-t. A csapat sikerében oroszlánrésze volt Claudio Ranierinek, a rókák menedzserének, aki képes volt elhitetni a játékosaival, hogy bármire képesek, ha hisznek önmagukban és a csapattársaikban. A katasztrofális idei szezonkezdet hidegzuhanyként érte a bajnoki reményeket dédelgető szurkolókat és a Leicester vezetését is, aminek nemrégiben meg is lett az eredmény: Ranierinek kiadták az útját.

Róma sem egy nap alatt épült fel…

Az angol első osztály edzőinek nagy része értetlenül állt a Leicester döntése előtt, és többek között a Ranierivel jó kapcsolatot ápoló Jürgen Klopp is hangot adott a nemtetszésének. A jelenleg a Liverpoolt irányító német edző élesen bírálta a csapat menedzsmentjét, és kissé barokkos túlzással élve a brexithehez és Trump megválasztásához hasonló sokként értékelte kollégája menesztését. A Dortmunddal többször is bajnokságot nyerő Klopp álláspontját az ő szemszögéből nézve meg lehet érteni, hiszen tény, hogy egy folyamatosan stabil teljesítményt nyújt csapat felépítéséhez hosszú évek kemény munkája kell, amihez nélkülözhetetlen az edző iránti bizalom, no és persze a türelem a menedzsment részéről.

Mi lesz így veled Leicester?

Persze nyilván megvolt a bizalom és egy ideig a türelem is Ranieri esetében, viszont ha szigorúan csak a számokat nézzük és a csapat idei szereplését, akkor valahol meg kell értenünk a rókák vezetőségét is. A Leicester a tavalyi szezonban szinte szárnyalt, de a rossz átigazolások és az, hogy az olasz mester egyszerűen képtelen volt felrázni fiait, aminek eredményeként sorozatban bukták el a kötelező meccseket, végül megpecsételte a sorsát. Ha őszinték akarunk lenni, idén a Liverpool is igencsak az előzetes várakozásokon alul teljesít, és abban az esetben, ha ez a tendencia folytatódik Klopp is könnyen kollégája sorsára juthat. Természetesen joggal tehetjük fel a kérdést, hogy mire lesz képes a csapat Raineri nélkül, illetve, hogy ki veszi majd át a stafétát tőle, és vezeti ki a hullámvölgyből a szebb napokat is látott csapatot. Bárkit ér ez a „megtiszteltetés”, nem lesz könnyű dolga, hiszen a helyzet jelen állása szerint már az is kisebb csodának számítana, ha a Leicester a kiesést elkerülve valahol a középmezőny alján zárna a szezont.

Szólj hozzá!