Lazára vették a figurát a norvégok, sírás lett a vége

Lazára vették a figurát a norvégok, sírás lett a vége

Gála meccsre készültek a norvégok

Kétségtelen, hogy Norvégia a női kézilabda terén nagyhatalomnak számít, hiszen a nemzeti válogatott már számos világversenyen ért el korábban kimagasló eredményt. Az idei németországi világbajnokságon is végig nekik állt a zászló, mivel a skandinávok parádés teljesítményt produkáltak, és szó szerint átgázoltak az ellenfeleiken. Viszont könnyen meglehet, hogy a döntőn már úgy léptek pályára, hogy a zsebükben érezték az aranyérmet, ami meg is látszott a profikhoz nem igazán méltó hozzáállásukon. A vikingek kései leszármazottai úgy nevetgéltek a meccs előtt, mintha nem is VB döntőre, hanem egy laza edzőmeccsre készülnének. Sanszos, hogy gála meccset terveztek a náluk jóval esélytelenebbnek kikiáltott francia csapat ellen, viszont a gyeplő lazára engedésének meg is lett a következménye.

A franciák bepöccentek a norvég lányok viselkedése miatt

Természetesen a francia csapat tagjai is egyből kiszúrták, hogy miközben ők az előttük álló döntőre koncentrálnak ezerrel, a norvég lányok önfeledten röhögcsélnek, és szemmel láthatón egy cseppet sem tisztelik őket. Több sem kellet a büszke galloknak, akik igencsak „felszívták” magukat és úgy mentek ki a pályára, hogy ha törik, ha szakad elveszik a skandinávok jó kedvét. Az extra motiváció igencsak jól jött a sérülésektől is megtizedelt francia válogatottnak, amelynek a sikerére korábban biztos, hogy csak kevesen mertek volna komolyabb összegben fogadni.

Ki-ki meccs lett a döntőből

Mire a norvég lányok észbe kaptak, a franciák már át is vették a vezetést, és egyúttal a mérkőzés irányítását is, amit követően a skandináv válogatott már csak arra volt képes, hogy az eredmény után fusson. A csapaton az időkérések sem segítettek. Ugyan az utolsó öt percre kiegyenlítettek (20-20), de a hajrában a franciák még bevarrtak három bombagólt, amire csak eggyel tudtak a norvég hölgyek válaszolni.

A döntő így 23-21-es végeredménnyel ért véget, így Franciaország női-kézilabda válogatottja 14 év után ismét feljutott a csúcsra. Ez a mai erőviszonyok tudatában bombameglepetésnek számít. Persze kérdéses, hogy mi lett volna akkor a meccs kimenetele, ha a döntő előtt a franciák nem érzik azt, hogy nem veszi őket komolyan az ellenfél. Mindenesetre a történteket talán nem ártana átbeszélni Thorir Hergeirsson szövetségi kapitánynak a tanítványival, hiszen egy VB döntőhöz egy ilyen szintű csapatnak sokkal komolyabban illene hozzáállnia.

Szólj hozzá!