Malcolm Brogdon, a Virginia sztárja, úton az NBA mesterfokozat felé

malcolm brogdon

Greensboro, NC – Az Észak Karolina- beli Syracuse és a többi NCAA botrányai közepette, talán szokatlannak tűnik ezekben a napokban, olyan sportolókat találni, akik egyébként magassan teljesítő diákok is egyben. Nem úgy Malcolm Brogdon, a vörösmezes junior, aki sokat segített a Virginia- nak az Atlanti-óceán parti Conference alapszakasz-cím megszerzésében, az idei szezonban a top 5 közé sorolt fiatal játékos – miközben a közrend, mester fokozat megszerzésén dolgozik.

Brogdon nemet mondott a Harvardnak és az NBA- nak is.

“Ő egyedülálló,” mondta a Virginia edzője, Tony Bennett, aki hálás lehet Brogdon mindkét döntése miatt.

Brogdon volt az egyik kulcsafigurája annak, hogy visszavezették a Virginia- t az ACC legjobb programjai közé, és hogy a Cavaliers beleszólhat a nemzeti bajnokság végkimenetelébe. Annak ellenére, hogy elvesztette a North Carolina az elődöntőt az A. C.C. Tornán, a Virginia (29-3) az N. C.A. A. Tornát, mint keleti régió 2. számú kiemeltje kezdheti. A Cavaliers a15. helyen kiemelt Belmont (22-10) ellen kezdett péntek este.

Brogdon 13,9 pontos játékonkénti átlaga és a Cavaliers jó védelme a Benett idejében látott Virginia- ra emlékeztet.

“Ő kész változtatni,” mondta Bennett. “Mindig készen áll. Úgy gondolom, hogy viselkedése meghaladja az éveinek száma szerint elvárt bölcsességet. Hogy érettségi szint – nézz rá, ez egy érett fiatal férfi minden tekintetben.

“Azt hiszem, az ő irányítási képességei azok, amik igazán megkülönböztetik őt az idén a tavalyi személyiségétől.”

Rajongó azt látták, hogy péntek este, amikor a Cavaliers az összeomlás határán volt, idő elött befelyezve a ACC versenyt, kétszámjegyű kínos hátrányban a Tar Heels ellen, Brogdon karrier-csúcs 25 pontot szerzett, ebből 22 a második félidőben, visszahozva a Virginia győzelmi esélyeit.

“Ő az első a csapatban, és okkal, ” mondta csapattársa, Justin Anderson a meccs után. “Ő ezt teszi idén minden mérkőzésen – a hátára veszi a csapatot, és mi hajlandóak vagyunk vele menni. A szezon második felében, ő csak fokozta ezt, teljesen felülmúlva önnmagát. “

Sőt, Brogdon játéka eleget javult ahhoz, hogy potenciális másodlagos „draft” legyen néhány NBA csapatnál. De ő nem megy sehova. Brogdon, akinek az édesanyja pszichológia professzor a Morehouse College- ban, apja ügyvéd és mediátor, úgy döntött, Virginia-t választja a Harvard helyett. És ő úgy döntött, hogy visszatér a következő szezonban is, ha helye lesz az NBA- ban a jövőben.

Azt mondta, hogy a diplomája megszerzésére öszpontosított. Különben is, még mindig van mit tenni a Virginia csapatának építésében, hogy egy olyan program legyen, amit a Duke és Észak-Karolina mellett említenek az ACC- ben, minden évben.

Megkérdezték, hogy a Cavaliers még nem tart- e ott, Brogdon válasza: “Nem vagyok biztos benne. Azt hiszem, mi egy olyan csapat vagyunk, amely mindig versenyképes, köszönhetően játékstílusának, és a védelmi stratégiánknak. És azt hiszem, az évek során, a Virginia egyre erősebb és erősebb lesz, Bennettel, mint edzővel és vele egyre jobb és jobb, tehetségesebb lesz a csapat. Azt hiszem, ez így fog működni. “

Ez már elkezdődött. Bennett elmondta, hogy a csapat teljesítményének növekedése segített neki eladni a programot, hogy több tehetséges újonc került a csapathoz. Bár a „védelem elsősorban” stílusú játék függ attol is, hogy a játékosok milyen sokáig maradnak a csapatnál ahhoz, hogy megtanulják a rendszert alaposan, azt mondta, hogy fontolóra vette egy- két felsőbb szintű tehetség megszerzését. És most már, néhány ilyen kaliber játékos érdemesnek találja megfontolni a Virginia- ban való szereplését.

“Vajon veszek-e egy kész játékost?” Nyilatkozta Bennett. “Ha van olyan, aki szivesen jönne, biztosan, de nem építek egy egész csapatot belőlük.”

Mire Brogdon elhagyja a Virginiát az NBA miatt, talán segíti a Cavaliers csapatát nem csak a címeket nyerni, hanem az a fajta újonc képzést is megalaapozza, amely meghatározza az olyan csapatokat, mint a Duke. A folyamat azonban nehezebbé válhat csupán a tanuló-sportoló tipusú játékosokkal.

“Azt hiszem, ezt meg lehet csinálni”, mondta. “De azt is gondolom, Coach Bennett egy olyan figura, aki szereti azokat a srácokat, akik a programban maradnak, és képes megfigyelni érési folyamatukat, és tényleg tudja fejleszteni őket. Azt hiszem, ez az, amivel a rendszer gyarapszik.

“A kész jétékosok megszerzése nagyszerű dolog, de azok a srácok, akik itt maradnak, és érnek be, akik itt formálják az utjukat felfelé, szintén nagyszerüek.”

Szólj hozzá!