Marco Wittmann harcban a bajnoki címért az utolsó előtti, magyar DTM hétvége után

Marco Wittmann harcban a bajnoki címért az utolsó előtti, magyar  DTM hétvége után

Marco Wittmann nagy lépést tett a DTM bajnoki cím elnyerése fele, hiszen a vasárnapi második Hungaroring futamon a negyedik helyen végzett. A BMW versenyzője 26 pontra növelte előnyét Edoardo Mortara (Audi)elött, aki nem fejezte be pontszerző helyen a versenyt. A 36 körös versenyben, az Audis Mattias Ekström haladt át a célvonalon az első helyen, összességében a 22. győzelmét ünnepelve a legnépszerűbb nemzetközi túraautó versenyben. A versenyre prémium abroncsokat szállító Hankooknak komoly fejtörést okozott a számos fékezést és a gyorsítási manővereket követelő kanyargós pálya.

Viharos rajt

A Hungaroringre kilátogató számos néző igen viharos startnak lehetett szemtanúja. Az élről induló és össztettben második helyen álló Edoardo Mortara (Audi), rosszul indult, a rajt után azonnal megtámadta az éllovas Marco Wittmann (BMW) és Jamie Green (Audi), akik a harmadik és a negyedik helyről startolhattak. Mindhárom autó koccant egymással, ami Edoardo Mortara és Jamie Green boxutca kiállását eredményezte. Míg a Brit képtelen volt folytatni, Mortara visszatért a versenybe, de a 34. kőrben kénytelen volt kiállni.

Mattias Ekström (Audi) volt a fő haszonélvezője a korai ütközéseknek. Az időmérőn második leggyorsabb pilóta azonnal átvette a vezetést, és nyerni tudott, megelőzve márkatársát Adrien Tambayt, aki a versenyt csak a rajtrács tizedik helyéről indult. A harmadik helyen a Mercedes-Benzt vezető Daniel Juncadella, aki DTM pályafutása első dobogós pozícióját ünnepelhette. Marco Wittmann megúszta a balesetet, és értékes tizenkét pontot szerezve a negyedik helyre hozta be sérült BMW M4 DTM kocsiját. A 26 éves Wittmannak jó esélyei vannak második DTM-bajnoki címének elnyerésére, hiszen Edoardo Mortara az egyetlen még versenyben maradt kihívója.

“A DTM idei versenysorozatának a vége elött vagyunk, a bajnoki címre Edoardo Mortara, Jamie Green és Marco Wittmann is esélyes volt, küzdöttek is minden centiméterért a kezdetektől fogva. Természetesen nem volt szerencsés, hogy Jamie Green kiállni kényszerült és Edoardo Mortara sem tudta befejezni a versenyt. De a bajnokság még nem dőlt el, minden megváltozhat a finálén Hockenheimben, “mondta Manfred Sandbichler a Hankook motorsport Európa igazgatója.

Hankook díjjak

A Mercedes-AMG csapaté volt a leggyorsabb pit stop a Hungaroringen, pontosan 27,145 másodperc; így megkapták a 25 pontot összetettben, a Hankook legjobb Pit Stop versenyében. A győztes legénység is megkapja a hagyományos díjat teljesítményükért a következő versenyhétvégén, Hockenheimben. A DTM exkluzív gumiabroncs partnere jutalmazza a leggyorsabb pit stop csapatot.

Nyilatkozatok

Mattias Ekström (Audi): “Természetesen elégedett vagyok ezzel a győzelemmel, de egy kicsit unatkoztam ott elöl. De a rajt után nem veszélyeztették helyezésemet, sajnos Edo és Jamie nem tudták befejezni a versenyt. “

Adrien Tambay (Audi): “Jól kaptam el a ritmust az elején, és volt egy nagyon jó első etapom a Hankook verseny gumikkal, bár Eki jött rám rendesen, megpróbáltam elkerülni, hogy hibázzak , ami szerencsére sikerült. “

Daniel Juncadella (Mercedes-Benz): “Sikerült igazán jól teljesíteni a Hankook verseny abroncsokkal. Nagyon egybe volt az egész verseny, és nem volt semmilyen probléma. Nagyon elégedett vagyok az első dobogós helyezésemmel.”

Marco Wittmann (BMW): “Volt egy nagyon jó kezdetem, jól gyorsultam és a lendület az én oldalamon volt. Mindenki látta, mi történt ezután. Saját autóm csúnyán megsérült a baleset után, és az egyensúly nem volt túl jó. De ennek ellenére, a Hankook verseny gumik csak nagyon enyhe kopást mutattak. “

Szólj hozzá!