Matt Nieto 2 góljával, és gólpasszával, San Jose – Canucks 6-2

hochei canuks

Chris Tierney, Melker Karlsson, Logan Couture és Marc-Edouard Vlasic is betaláltak a San Jose javára. A csapat, a hétfői 4-0 montreal elleni hazai győzelem után folytatta a gólgyártást. A Sharks hétszer nyert egymás után Vancouverben, beleértve a rájátszást is.

Antti Niemi 26 alkalommal mentett i a San Jose- nak.

Henrik Sedin lőtte mindkét gólt a Vancouvernek, amely a második a Csendes-Oceán csoportban, három ponttal megelőzve a San Jose, Los Angeles és a Calgary csapatát.

A Canucks kapusának, Jacob Markström-nek balúl sikeredett a visszatérés az NHL-ben. Három gólt kapott négy lövésből, mielőtt az első negyedben megrándúlt.

Markström debütált a szezonban, a kezdő Ryan Miller megsérült, és Eddie Lack hátvéd is pihenőn volt, miután az utolsó két mérkőzésen, vastagon benne volt 10 kapott gólban.

A Sharks első kapura lövése, alig több mint három perc játékidő után, Tierney visszaszerezte a korongot egy Canucks ráfordulásból, a Vancouver térfelén, és Markström válla fölött lőtte a korongot.

Karlsson volt visszakézből eredményes a San Jose második lövése alkalmából, amikor a hasán állította meg a korongot egy gólvonal- kózeli tülekedés során a 07:18. percben.

Couture és Nieto összejátéka, alig 27 másodperccel később véget vetett Markström esti játékának, helyette Lack állt be, aki 23 védett a 24 lövésből.

A Canucks alig egy percel a második negyed kezdése után folytatta erőteljes játékát. Daniel Sedin visszakézből adott korongot, és ikertestvére, Henrik Sedin megszerezte 14. gólját ebben a szezonban. Ez volt a karrierje 900. NHL gólja.

A Sedin-ek újra eredményesek voltak a 09:12 percben. Daniel gyönyörű passz Henriknek, és a Vancouver kapitánya konvertálta a második gólját, csökkentve a külömbséget 3-2 – ra.

A Sharks visszaállította a két gólos előnyt 11:45 perckor, amikor Patrick Marleau megfosztotta Daniel Sedin-t a korongtól rést talált Nieto-hoz, aki Lack fölött talált be.

Vancouver a negyedet hosszabb 5 -3 előnyben végezte, de ezt nem tudta kihasználni.

Nieto és Vlasic szerezték az utolsó két gólt, üres kapuba, az utolsó 3 percben, nem hagyva kétséget a mékőzés végkimeneteléről.

Megjegyzés: Zack Kassian influenza miatt nem ölthette magára csapata mezét. … A sérült NBA sztár, Steve Nash peddig elesett az ünnepélyes nyitókorongtól.

Szólj hozzá!