Megvan a Hertha új főszponzora, kezdheti az erősítést Dárdai

Megvan a Hertha új főszponzora, kezdheti az erősítést Dárdai

A Berliner Zeitung információi szerint a Hertha BSC labdarúgócsapata egészen biztosan egy fogadóiroda reklámját viseli mezén a 2015–2016-os szezontól – az egyetlen kérdés, hogy melyik cég lesz a főszponzora a Dárdai Pál irányította gárdának.

A lap értesülései szerint a bet-at-home fogadási oldal veheti át a Deutsche Bahn helyét a berliniek mezén, a cég pedig ugyanúgy évi hatmillió eurót fizet majd, mint a korábbi támogató, ezzel megszűnhet a pénzügyi bizonytalanság Dárdai Pál csapatánál és megindulhat az erősítés is.

A bejelentést az hátráltathatja, hogy a Herthának eddig kizárólagos megállapodása volt a szintén fogadásokkal foglalkozó X-Tippel, és a két cégnek még állítólag meg kell egyeznie, hogy melyikük kerül a mezre. Utóbbinak két hete van arra, hogy eldöntse, fizet-e annyit a mezre kerülésért, mint a bet-at-home – ha ez kiderül, hivatalosan is bejelenthetik az új szponzort a csapatnál. A bet-at-home hároméves, szezononként hatmillió eurót biztosító szerződést köt a Herthával, viszont a korábbi exkluzív partner X-TiPnek lehetősége van a rivális cég ajánlatával egyező feltételeket kínálni.

„A dokumentumokat megkaptuk, egyeztetünk a részvényeseinkkel, majd meghozzuk a döntést a kérdésben” – mondta a berlini lapnak Stefan Meurer, az X-TiP ügyvezetője. A 18 millió eurós megállapodás a szintén a BZ-Berlin által közölt 28 milliós marketingbevétellel együtt lehetőséget adhat Dárdai Pálnak, hogy erősítsen a kereten, eddig ugyanis csak Vladimír Daridát szerezték meg 3,5 millió euróért a Freiburgból, illetve Mitchell Weisert hozták el ingyen a Bayern Münchentől.

A klubnál korábban felmerült Dzsudzsák Balázs neve is, de a magyar válogatott túl nagy fizetést kért, ezért nem kerül Berlinbe.

Szólj hozzá!