Mindent bele fiúk, rajtatok az ország szeme!

Mindent bele fiúk

Bernd Storcknak, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának szűk másfél hónapja van arra, hogy kellően felpörgesse a srácokat az EB bajnok elleni selejtezőre

Tegye fel a kezét az, akinek a fejében akárcsak egy pillanatra is megfordult a sikeres EB kijutást követően, hogy a Bernd Strock (54) által vezényelt magyar nemzeti tizenegy olyan emlékezetes meccset játszik majd a később bajnokként végző Portugál csapattal, melyre hosszú évek múltán is emlékezni fogunk! A 3:3-ra végződött meccs ismeretében persze joggal merül fel az emberben a kérdés, hogy vajon megismételhető-e a csoda?

Baljós árnyak…

Csapatunk csupán cirka egy hónap múlva, március 12-én kezdi meg érdemben a felkészülést a Telki edzőközpontban a számunkra sorsdöntőnek számító VB selejtezőre, amire március 25-én kerül sor Portugáliában. Így Bernd Strock-nak mindössze két hete van arra, hogy gatyába rázza fiainkat. Cristiano Ronaldo-ék, hazai pályán biztos, hogy győzelemre játszanak majd, de ehhez azért nemzetünk legjobbjainak is lesz néhány szavuk!

Matekozzunk kicsit

A hazai bajnokságban játszó válogatott játékosok, a Magyar Kupa fordulóit leszámítva utoljára tavaly decemberben szerepeltek éles mérkőzésen. Az európai topligákban és a Portugál-bajnokságban szereplő EB győztes kulcsemberei a téli időszak ellenére is játékban vannak, így velünk ellentétben a meccshiány sem okoz számukra fejfájást.

Ezek a kőkemény tények

Csapatkapitányunk, aki egyúttal a magyar válogatott szíve és motorja annak ellenére sem érzi jól magát az al-Vahda labdarúgócsapatában, hogy kifejezetten jó teljesítményt nyújt. Az al-Garafa-ban játszó gólvágónk, Német Krisztián csak nemrég épült fel a sérüléséből. A védelmünk egy alapjátékosa, Kádár Tamás kedélyét az átigazolása körüli problémák borzolják. Ráadásul a Lengyelországban szélsőként szereplő Gyurcsó Ádámnak, a középpályás Nagy Dominiknak, az USA-ba igazolt Nikolics Nemanjának, valamint a Kínába szegődött Guzmics Richárdnak eddig még epizódszerep sem jutott a saját első csapatában. Hogy ne csak a negatívumokat említsük, némi reményre adhat okot az a tény, hogy a német Hoffenheim gárdájában játszó Szalai Ádám parádés formában van, és ugyanez mondható el az RB Leipzig hálóőréről, Gulácsi Péterről is.

A fentiek fényében nyilvánvaló, hogy a portugáloknak áll a zászló. Ennek ellenére, ha Berd Storck csapatának sikerült erőt és kellő önbizalmat merítenie az EB-n elért sikerekből, akkor a német mester vezényletével ismét borsot törhetnek a latin labdazsonglőrök orra alá. Arra már gondolni sem merünk, hogy mekkora fieszta kezdődnek Budapest belvárosában egy Portugáliában elért győzelem esetén… Bárhogy is legyen Mindent bele fiúk, hisz rajtatok az ország szeme!

Szólj hozzá!