Murray, az osztrák Thiem legyőzésével elődöntős Miamiban

Andy Murray

MIAMI – A harmadik helyre rangsorolt Andy Murray tullépve egy korai kudarcán, szerdán megverte az osztrák Dominic Thiem- et 3-6 6-4 6-1-re, és bekerült az elődöntőben a Miami nyílt teniszbajnokságon, ahol a cseh Tomas Berdych lesz az ellenfele.

A nyolcadiknak rangsorolt Berdych legyőzte az argentin Juan Monaco- t 6-3 6-4- re saját negyeddöntő mérkőzésén, lehetővé téve egy újabb Murray – Berdych találkozót. Korábban, az ausztrál Open elődöntőjében már összekerültek. Azon a feszült és időnként elmérgesedett hangulatú elődöntőben Murray nyert négy szettben.

Nehéz csatában, Murray megszerezte karrierje 501. győzelmét. A 21 éves, 52. helyre rangsorolt Thiem, remek fonákosokkal még nyerte az első szettet.

De miután Murray, messze a legjobb formájától, kikényszeritette a döntő szettet, irányítani kezdte a mérkőzést szigorúan ellenőrizve azt, főleg a szünet után, amikor megnyerte a hosszú negyedik játékot, elhúzva 3-1- re.

“A mérkőzés kezdetén nem fogadtam jól az adogatásait, különösen az első adogatásait. Ez engem egyfajta védekező helyzetbe kényszerített, amikor adogatott. Én végül elég sokat futottam miatta,” mondta Murray.

“A második szettben feljöttem, és elég sok lehetőséget teremtettem magamnak, ami jó volt, de csak nem sikerült megtalálni a megfelelő ütést.

“Azt hiszem, a harmadik szettben, az igazi különbséget a fogadásaim jelentették. már az elején, az első adogatását nagyon jól fogadtam. Ezzel teljesen leültettem ,” mondta.

Thiem nagyon filozofikusan magyarázta verességét.

“Ő azért nyert, mert ő a jobb játékos. Ez ilyen egyszerű. Játszottam egy nagyon jó első szettet, de természetesen, ha tudtam volna tartani ezen a szinten az egész meccset, nem lennék az 52. helyre rangsorolva, hanem sokkal előrébb.

“Egy kicsit a határaim maximumán játszottam. Természetesen igyekszem arra törekedni, hogy ez legyen az én normál szintem.”

Monaco, nagyszámú argentin támogatással, egy erős küzdelemben jól fogadta Berdych adogatásait, mignem, a második szettben, ellenfele átvette 5-4-re a vezetést.

“Ez egy nagyon nehéz és szoros mérkőzés volt, ellenfelem nagyon gyorsan játszott, és tolt minden labdát. Nagyon boldog vagyok, hogy találtam egy megoldást, ahol kitőrhettem,” mondta a cseh.

A csütörtöki másik negyeddöntőkben fogja az elsőnek rangsorolt Novak Djokovic a spanyol David Ferrer ellen, és negyedik helyen kiemelt japán Nisikori Kei az amerikai John Isner- el mérkőzik.

Szólj hozzá!