N.B.A. rájátszás tabella és sorsolási lehetőségek: Döntés szerdán

playoff

Egy fordulóval az N.B.A. szezon befejezése előtt, a rájátszási helyzet még mindig bizonytalan, különösen a Nyugati Csoportban. De majdnem olyan nagy figyelmet kapnak a ranglista alján levő csapatok is, ahol a liga legrosszabb csapatai próbálkoznak a jobb helyezés révén a lehető legjobb draftokat megejteni.

Keleti Csoport

A divízió nyertes Atlanta és a Cleveland első és a második kiemelt helyezett lesz. Chicago, ha győz Atlanta ellen, befuthat harmadiknak. Ha veszít, Toronto, a másik divízió győztes, Charlotte feleti győzelmével lesz harmadik kiemelt.

Washington, Milwaukee és Boston rangsorolása biztos, 5, 6 és 7. Indiana sorsa saját kezében van, ha nyer az utolsó játékban a Memphis ellen, megszerzi az utolsó rájátszási helyet.

A Nets- nek nyernie kel az utolsó mérkőzésen, az Orlando ellen, és reménykedni, hogy az Indiana veszít.

Nyugati Csoport

A Kaliforniai rekvirálások sorsolóbizottsága, a rájátszás végéig befagyasztotta az első helyekre kiemeltek megállapítását. Akkor viszont ez kissé bonyolult lesz.

A Clippers 56 győzelemmel fejezte be a szezonját, de a San Antonionak és a Houstonnak is 55 pontja van, viszont hátra van még egy –egy mérkőzésük. A Spurs a New Orleans vendége, mig a Houston otthon fogadja a Utah csapatát szerdán. Amennyiben mindkét csapat győz, San Antonio megnyerheti a Délnyugati csoportot egy ki – ki mérkőzésen. Bármelyik csapat győzelme esetén megelőzi a Clipperst is.

Portland, mint az Északnyugati csoport győztese, negyedik kiemelt. Ötödik és hatodik, valamilyen sorrendben, a Memphis és Spurs vagy Utah (amelyik kikap). A Dallas lesz a hetedik kiemelt.

New Orleans lesz a nyolcadik és egyben utolsó kiemelt, ha nyer ai San Antonio ellen. Oklahoma City megkaparinthatja ezt a helyet, ha nyer a Minnesota ellen és a New Orleans veszít. Hétfő este, úgy tűnt, hogy a Knicks lehet az a csapat, amelyik a legjobb NBA draftot megejtheti. De Langston Galloway karrier- csúcs 26 pontot szerzett, melyel Atlanta lesújtotta a Hawks csapatát, néhány Knicks rajongó nemtetszését váltva ki ezzel.

Jelenlegi állás szerint, a Timberwolves- nak 16 győzelme, a Knicksnek 17 és a 76ers- nek18 győzelme van, és mindegyiknek egy játék még hátravan. Feltételezve, hogy Minnesota veszít Oklahoma City vendégeként, ez lesz a liga legrosszabb eredménye, és 25 százalék esélye van, hogy az első draftoló legyen. A Wolves sem lehet negyediknél alább. Amennyiben a Knicks, a második legrosszabb eredményt éri el, 20 százalék esélye lenne első draftolásra. Ha Minnesota veszít Oklahoma City ellen, és a Knicks veszít Detroit ellen, azt jelentené, hogy mindkét csapat mintegy 22,5 százalék esélye van első draftolásra.

A Lakers szokatlan helyzetben van. Bizonyos, hogy a negyedik legrosszabb, ami számukra egy 12 százalékos esélyt jelent első draftolásra. De van 17 százalék esélye, hogy a sorsolás csak hatodik vagy hetedik helyre helyezi őket.

Szólj hozzá!