Négy mérkőzésből hármat kapott gól nélkül hozta a Hertha BSC

hertha bsc

Péntek este Hamburgban egy hajrágóllal nyertek, a hazai csapat péntek este 17 éve nem veszített meccset, most megszakadt ez a szép sorozat.

A meccs mindkét csapat szempontjából nagyon fontos volt, hiszen a mérkőzés előtt egy pont különbséggel a 14. és a 15. helyen álltak egymás mögött.

Leginkább az látszott mindkét csapaton, hogy a vereséget szeretnék elkerülni, ennek ellenére azért a Hamburg mindkét félidő elejét rendesen megnyomta, igaz, siker nélkül.

A mérkőzés első lehetősége Stieber nevéhez kötődött: a válogatott középpályás távoli lövéssel próbálkozott, ami felpattant egy berlini védőn, de mivel Thomas Kraft csak mozdult, nem vetődött a lövésre, így még pont ki tudta tolni a felső léc alá csapódó labdát. A félidő végén aztán a Hertha villant, illetve villanhatott volna, de hiába gyakoroltatta velük halálra a héten Dárdai a kontrákat, négy támadó sem tudott mit kezdeni két védővel, így elment a lehetőség.

A második félidőben berlini oldalról Kalou-fejes, a hazaiktól pedig egy Olic-lövés okozhatott némi aggodalmat egészen addig, míg Cleber Reis a 81. percben össze nem szedte második sárgáját, emberelőnyhöz juttatva Dárdai Pál csapatát.

Három perc sem telt el, a Hertha el is döntötte a mérkőzést: Marvin Plattenhard csavarta messziről Sebastian Langkamp fejére a labdát egy szabadrúgásból, a német védő pedig védhetetlenül csúsztatott a kapuba.

Az utolsó 10 percben a HSV hiába próbálkozott bármivel, a Hertha remekül védekezett, illetve tartotta a labdát, és megnyerte a mérkőzést. A győzelemmel a Berlin a 13. helyre jött fel és 6 ponttal előzi már a kiesési osztályozó helyen álló Paderbornt. A Hamburg továbbra is 15.

Négy legutóbbi bajnokijából hármat kapott gól nélkül hozott le a Hertha BSC, ez is közrejátszott abban, hogy nyolc pontot szereztek.

A Berliner Kurier arról írt a meccs után, ha a 2024-es olimpiáért Hamburg le is győzte Berlint, a Bundesligában nem tudta, mert az emberhátrány után bevitte a győztes gólt egy szép fejessel.

A bajnokság honlapján kiemelték, Dárdai fékezi az eufóriát.

“Még nem nyugodhatunk meg. Fontos győzelem volt ez, nagyon jó időszakban jött a válogatott meccsek előtt, de még nem dőlhetünk hátra. Ha majd a kéthetes szünet után le tudjuk győzni a Paderbornt, na, akkor majd bizakodhatunk, és még vidámabbak lehetünk.”

A Hertha ezzel a sikerrel a 13. helyen áll, és az osztályozót jelentő pozíciótól már hat pont távolságban van. Épp az a Paderborn foglalja el az osztályozót jelentő helyezést, amelyikkel majd áprilisban játszanak. Igaz a Paderborn szombaton a Hoffenheimet fogadja, vagyis a hátrányon szűkíthet még.

“Összességében megérdemeltük ezt a győzelmet. Három komoly ziccerünk volt, míg az ellenfélnek csak egy. Ha ebből indulunk ki, járt nekünk ez a három pont. Igaz az első félidőben nem mi voltunk a jobbak, akkor szerencsénk is volt.”

A Hertha honlapja kiemeli, hogy ugyanaz volt a forgatókönyv, mint Stuttgartban, csak most a hajrára több erő maradt a csapatban.

“Köszönet azoknak, akik segítették a felkészülésünket, és a pontrúgások kialakításában részt vettek” – mondta még Dárdai, érzékeltetve, csapatmunka volt ez a siker. Pláne, mert ez a szabadrúgásvariáció győzelmet hozott.

Dárdai Pál a jövő hetet a magyar válogatottnál tölti, amelyik az eddig várakozás alatt szereplő görögökkel játszik létfontosságú Európa-bajnoki selejtezőt. Stieber Zoltán a Hamburgban végig a pályán volt, de most igazán értékelhető nem került a neve mellé.

Szólj hozzá!