Nikolics Nemanja – Bernd Storck 0:1

Nikolics Nemanja – Bernd Storck

A magyar labdarúgó-válogatott hazai gyepen játszó játékosai múlt vasárnap már elkezdték a felkészülést a VB selejtezőre, az al-Garafát erősítő Németh Krisztiánt (28) is beleértve, és hamarosan a válogatott keretbe meghívott többi légiós is csatlakozik hozzájuk. Az előzetes várakozásokkal ellentétben viszont 100%, hogy nem lesz ott közöttük Nikolics Namanja (29) annak ellenére, hogy az MLS második fordulójában betalált a Real Salt Lake-nek, és az egész meccsen olyan teljesítményt nyújtott, amire a Portugália elleni sorsdöntő összecsapáson is nagy szüksége lenne a nemzeti tizenegynek.

Nikolics nélkülözhető lenne?

Ahhoz, hogy a nemzetünk legjobbjai sikerrel tudják venni az előttük tornyosuló akadályt, egy-két alkalommal mindenféleképpen meg kéne zörgetniük a portugálok hálóját, hiszen Cristiano Ronaldoék ellen idegenben kihúzni kapott gól nélkül a mérkőzés végig egy kisebbfajta csoda lenne. Ennek fényében viszont igencsak meglepő, hogy még a válogatott cserepadján sem lesz hely Nikolics számára, aki mostanság remek formában van és jó úton halad afelé, hogy a Legia Warszawa után a chicagói drukkerek szívébe is belopja magát. Bernd Storck döntött, így a Chicago Fire gólvágója a szelek városában maradva lesz kénytelen követni a VB selejtező történéseinek alakulását. Biztosak lehetünk benne, hogy szívesen élvezte volna ő is a mediterrán klímát és kérdéses, hogy a kihagyása megengedhető-e a jelenlegi helyzetben…

Két csatár, egy csatár… lesz csatár?!

Nyilván sokunk fejében megfogalmazódott a kérdés, hogy vajon milyen taktikával küldi ki fiainkat a német mester Lisszabonban a pályára? Remélhetőleg nem állunk majd be bekkelni mert, ha magunkra húzzuk Ronaldoékat, és átadjuk nekik a területet, akkor szinte biztos, hogy semmi jó nem fog kisülni a dologból. Bernd Storck vezetésével a magyar-labdarúgó válogatott kiváló teljesítményt nyújtott az EB-n, és tény az is, hogy volt pár olyan rendhagyó húzása az edzőnek, ami bejött. Biztos, hogy megvan az oka annak, hogy miért nem jut szerep ezúttal Nikolicsnak de, ha egy támadó szellemű, sztárjátékosokkal teletűzdelt csapattal akarjuk tartani a lépést, ahhoz nélkülözhetetlen, hogy az ellenféle tizenhatosán belül is alkossunk valamit. Itt jöhetne be a képbe Nikolics, aki Németh Krisztiánnal kiváló ékpárt alkothatna egy kétcsatáros felállásban. Persze más a helyzet, ha Bernd Storck egyékes, vagy igazi csatár nélküli variációban gondolkodik és arra számít, hogy egy esetleges kontrából majdcsak betalálunk valahogy a portugálok kapujába.

Szólj hozzá!