Nyolc kevésbé ismert bajnok

Nyolc kevésbé ismert bajnok

Az „asztalitenisz Zico-ja”, és további hét olimpiai bajnok, akikről valószínűleg még soha nem hallott, de a Rio 2016 Játékokon feltétlen meg kell nézni.

Az asztalitenisz Zico- ja, “A Kölyök”, és Lettország második legszexisebb férfija – a kevésbé ismert hősök, akik szélesebb figyelmet érdemelnek.

Ők a trambulin torna Usain Bolt- ja, a BMX Michael Phelps- je, a kézilabda Yelena Isinbaeva- ja. Mind szupersztárok a saját sportjukban, akiket imádnak a szurkolóik. De ha ön nem egy elhivatott rajongója adott sportnak, még nem hallott róluk. Bemutatunk nyolc olimpiai bajnokot, akikre fel kell figyelnie a Rio 2016-os olimpiai játékokon.


BMX kerékpár – Maris Strombergs (Lettország)

Becenevén “a Gép”, Strombergs-et nyilvánosan is megválasztották Lettország második legszexisebb férfijának 2011-ben, de számára az igazi sikert az olimpiai játékok hozták. Ő tekert, ugrott, és csúszott az utján a BMX aranyérm felé. A 2008-as pekingi olimpián debütált, majd ezt követte London 2012. Egyedüli lettként, Strombergs két olimpiai címet és két világbajnoki címet is nyert.


Kézilabda – Nikola Karabatic (Franciaország)

A kézilabda a Karabatic családban nagy népszerüségnek örvend. Nikola, vagy becenevén Neo, az egykori jugoszláv csapat kapusának fia, és öccse, Luka, szintén profi kézilabdázó. 2007-ben és 2014-ben a Nemzetközi Kézilabda Szövetség őt választotta mint az év legjobb játékosa. Karabatic két aranyérmet szerzett Franciaországnak Pekingben 2008-ban és a 2012-es londoni olimpián.


Trambulin torna – Rosie MacLennan (Kanada)

Egy tornász család négy trambulinos testvér legfiatalabbja, MacLennan női egyéni bajnok címet szerzett a 2012-es londoni olimpián, biztosítva Kanada egyetlen aranyérmét. Szintén ő nyerte az egyedi címet a 2013-as világbajnokságon, az ezüstöt a következő évben, és összesen 12 világbajnoki érmet az összes egyéni, csapat és szinkronizált eseményeken.


Lövészet – Rajmond Debevec (Szlovénia)

Lehet, hogy inkább egy nyájas középiskolai tanárnak néz ki, de Debevec egyike a világ legjobb 50 –es puska lövészeinek. A szlovén, a sportág egyik igazi veteránja – az első olimpiai játékán, 1984 Los Angelesben, majd további olimpián, három érmet (arany Sydney 2000 és bronz a 2008-as pekingi és London, 2012). 1992-ben Barcelonában világrekordot állított fel, ez 20 évig tartotta magát, és azt reméli, hogy a versenyezhet a Rio-i játékokon.


Asztalitenisz – Zhang Jike (Kína)

Az ő két győzelemével Londonban 2012-ben, az egyéni és a férfi csapatversenyben is, Jike úttörő az asztalitenisz történelmében – ő lett az első címvédő olimpián, világbajnokságon és a Világkupán egyszerre. Jike szándéka az, hogy végre Brazíliában is szerepelhessen – hisz az apja nevezte el Zico- nak, a dél-amerikai ország egyik legnagyobb futballistája után.


Szlalom kenú – Daniele Molmenti (Olaszország)

Molmenti, a 2012- es londoni olimpiai bajnok, 11 évesen kezdte a kenúzást, 2007-ben vált profi sportolóvá. Pályafutása alatt hat érmet szerzett a világbajnokságokon (két arany-, két ezüstöt és két bronzot), és jelenleg ő az Európa-bajnok.


Súlyemelés – Zhou Lulu (Kína)

A 2011-es világbajnok, Lulu olimpiai aranyat nyert Londonban 2012-ben a női +75 kg kategóriában. Teljesítménye: 333kg, megdöntve az addigi világrekordot sulycsoportjában. Lulu már bejelentette, hogy a Rioi olimpia utánra tervezi visszavonulását. Célja, hogy eny hatalmas, sokáig életben maradó világrekordot álítson be, megdöntve mostani sajátját.


Kötöttfogású birkózás – Mijaín López (Kuba)

A tekintélyes termettel megáldott sportoló ( 6 láb, 5 hüvelyk magas), beceneve ironikusan „a Kölyök”. López a jelenlegi olimpiai bajnok a 120kg kategóriában, és megnyerte az ötödik világbajnoki címét is 2014-ben. Kuba zászlóvivője mind Pekingben 2008-ban és a 2012-es londoni olimpián is, López a harmadik olimpiai aranyát célozzta meg a Rio 2016- os játékokon.

Szólj hozzá!