Öt év kihagyás után ismét bajnok lett a Real Madrid

Ismét bajnok lett a Real Madrid

Zidane játékosként és edzőként is a csúcsra jutott

Zinédine Zidane vezényletével úgy szerzett öt év elteltével ismét bajnoki címet a királyi gárda, hogy szinte a bajnokság egésze alatt stabil teljesítményt nyújtott. Bár a Barcelona végig ott lihegett a fővárosiak nyakában, a Real nem hagyta komoly lépéselőnyhöz jutni a katalánokat. A csapat a városi riválisát, azaz az Atletico-t 15 ponttal előzte meg, így a kisebb madridi csapat kénytelen volt beérni a harmadik hellyel. Az idei bajnokság megnyerésében nem csak az edzőnek, hanem a Real Madrid alapembereinek is kulcsszerepük volt, és páran közülük a saját habitusktól függően kissé örömittasan értékelték a hátuk mögött hagyott szezont. A csapat francia származású mestere, aki korábban játékosként Madriban jutott fel a csúcsra és többek között Luís Figo-val alkotott egy elképesztően ütőképes irányító párost, idén végre elmondhatja magáról azt, ami mások számára csupán örökre vágyálom marad. Zidane edzőként lett bajnok a királyi gárdával, amelynél élete legszebb aktív játékos éveit töltötte.

Ramos-tól Ronaldo-ig: ahogy ők látták

Sergio Ramos, aki már jó ideje a csapat egyik húzóembere egyáltalán nem fukarkodott a társai dicséretével, amikor az elmúlt szezon értékelése került szóba. A madridi hátvéd kiemelte, hogy a gárda elsősorban azzal érdemelte ki a bajnoki címet, hogy a teljesítményükben idén egyáltalán nem voltak a korábbi évekre jellemző hullámvölgyek. Ramos már régi „bútordarabnak” számít a Real-nál, gyakorlatilag mindent elért már, amit el lehetett, és dicséretére legyen mondva, hogy éveken keresztül a kevésbé sikeres periódusok során is végig megőrizte pozitív hozzáállását.

Karim Benzema azon a véleményen volt, hogy elsősorban a sokszor igen kemény, de minden téren professzionális színvonalú edzéseknek, és a csapat megalkuvást nem tűrő hozzáállásának eredményeként született meg az idei diadal. A francia válogatottban is alapembernek számító labdarúgó a korábbi nyilatkozataihoz hasonlóan most sem feledkezett meg a csapat fanatikus szurkolóiról, rámutatva, hogy a segítségük révén sikerült sokszor átlendülniük a kétesélyes rangadók holtpontjain.

Természetesen Cristiano Ronaldo volt idén is a csapat ásza, a bármely „fronton” bevethető csodafegyver. Ő az, aki ellen már akkor sem találtak hatékony ellenszert, amikor jó pár évvel ezelőtt a Manchester United színeiben kergette őrületbe az ellene játszó csapatok védőit. Ronaldo idén szó szerint mindent kihozott magából, és a példamutató hozzáállása Zidane szerint is komoly motiváló hatással volt a többiekre.

Szólj hozzá!