Parádés gálameccsel zárta ez EB selejtezőket a férfi kézilabda válogatottunk

Parádés gálameccsel zárta

A „fiaink” annak tudatában vonulhattak ki a hollandok elleni meccsre, hogy már biztos volt a jövő januári Horvátországban megrendezésre kerülő kontinens viadalon az indulásuk. Ez meg is látszott a teljesítményükön: szinte a meccse egészén felszabadultan, látványos akciókat bemutatva játszottak, és a hollandoknak fikarcnyi esélyük sem volt arra, hogy beérjék a mérkőzést 5 gólos előnnyel behúzó magyar válogatottat.A csütörtöki Lettország elleni meccsen már minden eldőlt

A csoport utolsó helyén nulla ponttal szerénykedő Lettország kézilabda válogatottjának játékosai csütörtökön azzal a tudattal voltak kénytelenek kivonulni a pályára, hogy egyrészt biztos nem lesznek ott a jövő évi kontinens viadalon, másrészt a csoport egyik favoritjának számító magyarokkal kell megküzdeniük. Az, hogy sikerült egy 12 gólos vereséggel megúszniuk a találkozót főként Fortuna istenasszonynak és a kapusuk egész jó teljesítményének volt köszönhető. 6 mérkőzésből 6 vereség lett az selejtezős mérlegük, amiből nem nehéz levonni azt a következtetését, hogy Lettország, még jó ideig nem fog kézilabda nagyhatalomnak számítani az Öreg Kontinensen, sőt még az is kérdéses, hogy a következő évek során képes lesz-e kilépni a csapatuk a „pofozógép” hálatlan szerepköréből.

A hollandok sem jártak sokkal jobban

Bár a holland férfi kézilabda válogatott Lettországnál jóval nagyobb játékerőt képviselt a sportban, viszont pechükre a mieink úgy vonulhattak ki a pályára, hogy már biztos volt az EB részvételük. Ennek köszönhetően a mérkőzés ideális alkalmat biztosított arra, hogy a válogatottunk méltó módon búcsút vehessen a csapattól távozó Fazekas Nándortól kapustól, és a kapitány Xavi Sabaté-től. Fazekas Nándor nem kevesebb, mint 238 alkalommal lépett a pályára nemzetünk legjobbjai között, és nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, hogy ő minden idők egyik legjobb magyar játékosa a kapusposzt tekintetében.

A kezdetben kissé pontatlanul játszó mieink 10-15 perc után rákapcsoltak, és innentől a hollandoknak már esélyük sem nyílt arra, hogy legalább döntetlenre hozzák ki a meccset. A mérkőzést végül 5 gólos győzelemmel zárták a magyarok (35-30), így csoport másodikként, a dánoktól csupán 2 ponttal lemaradva 4 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel a tarsolyunkban jutottunk ki a horvátországi EB-re.

Szólj hozzá!