Pedro Rodriguez a Chelsea- hez igazol

Pedro Rodriguez a Chelsea- hez igazol

Sem Manchester United, sem Manchester City, hanem helyette Chelsea. Pedro Rodriguez a londoni klubot választotta magának új állomáshelyének, és órákon belül hivatalossá is válhat majd a transzfer. A hírek szerint a Chelsea 21millió fontot + változókat (mérkőzések és trófeák után) fog fizetni a klubnak Pedroért cserébe.

A hivatalos bejelentés sem lehet már messze, várhatóan amint megtörtént az orvosi vizsgálat, a két egyesület hivatalosan is bejelentheti az átigazolást. A Chelsea váratlanul válik nyerővé ebben a képletben, korábban szinte biztosra lehetett venni, hogy a Man. Utd. lesz a befutó a futballista kegyeiért. A United viszont korábban csak 25+5 millió eurót ajánlott, ehhez képest a Chelsea 21 millió fontall olyat tett le a Barcelona asztalára, amit a katalán klub elfogadott.

Sokáig egyébként úgy tűnt, hogy a kanári-szigeteki támadó a Manchester Unitedhez igazol majd. Ám a hírek szerint Pedrót kiábrándította az, ahogyan Louis van Gaal a két honfitársával bánik (Victor Valdéssel és David de Geaval). Így végül úgy döntött, hogy nem fogadja el a vörös ördögök ajánlatát.

Tegnap este pedig José Mourinho beszélt Pedroval telefonon, és győzte meg őt arról, ha már nem megy Manchesterbe, akkor igazoljon hozzájuk.

A felek hamar megegyeztek egymással, és a világ- és Európa-bajnok támadó elvileg ma esik át Londonban az orvosi vizsgálatokon.

Sajtóhírek korábban arról számoltak be, hogy a 28 éves futballista megegyezett a Uniteddel, s arra várt, hogy a klubok is dűlőre jussanak – Ed Woodward, a manchesteriek ügyvezetője Barcelonába is utazott, csakhogy az ügy nem jutott ezzel előrébb. Van Gaal szándékai szerint, Pedro lett volna az ideális helyettesítője Angel Di Maria- nak, aki a Paris St Germain- hez szerződött.

A United nem kívánta megadni azt az összeget, amit a Barcelona akart, mert Louis Van Gaal eldöntötte, hogy bár kapcsolatban álltak a játékossal, még sincs rá most szükség.

Elképzelhető, hogy Jose Mourinho váratlan döntése mögött, a Chelsea szánalmas szezonkezdete van, és így próbál reagálni például az Etihad Stadionbeli Manchester City elleni 3-0 vereségre.

Pedro a Barcelona híres utánpótlás nevelésének terméke, 99 gólt szerzett – 326 mérkőzést játszott 2008-as La Liga debütálása óta.

Neymar megjelenése, valamint Luis Suarez tavaly nyári érkezése a Nou Camp- ba azonban oda vezetett, hogy kevesebb esélye volt az első csapatba játszani, és Pedro úgy döntött, hogy új kihívásokat keres.

Pedro háromszor nyert Bajnokok Ligáját a Barcaval, 2011-ben gólt rugott a Man. United-nek, valamint ötször volt a La Liga bajnok csapat tagja.

Tagja volt a spanyol világbajnok és Európa-bajnok csapatnak 2010-ben illetve 2012-ben.

Csereként beállva, megszerezte a győztes gólt a grúziai UEFA Szuper Kupa Sevilla elleni döntőjében.

Alig egy hét alatt, ő lesz a kékek második igazolása, a ghánai védő, Baba Rahman után.

A Chelsea a West Brom ellen lép pályára vasárnap. Az idegenbeni mérkőzésen, Mourinho csapatának 4/7 esélyt adnak első győzelme megszerzésére.

Szólj hozzá!