Remek meccsel zárta az EB selejtezőket a magyar férfi kézilabda válogatott

Remek meccsel zárta az EB selejtezőket a magyar férfi kézilabda válogatott

A mieink a csütörtöki találkozón 12 góllal múlták felül a letteket, így már akkor bebiztosította a csapat a részvételét a januárban, Horvátországban megrendezésre kerülő kontinensviadalon. A nézők egy felszabadultan játszó magyar csapatot láthattak, amely esélyt sem adott az ellenfelének.

A meccs eredménye nem befolyásolta a továbbjutást a srácok mégis keményen odatették magukat

Mivel a mieink már azzal a biztos tudattal léphettek a pályára, hogy a mérkőzés kimenetele érdemben nem lesz hatással a továbbjutásukra, ezért igazi „örömjátékkal” kápráztatták el a nézőket. A magyar csapat számára ez a találkozó nagyszerű lehetőséget biztosított többek között arra is, hogy méltó módon búcsúzhassanak el, a csapattal végleg elköszönő kiváló kapustól, Fazekas Nándortól. A csapatunk alapemberének számító hálóőr nem kevesebb, mint 238. alkalommal védte a magyar kaput, ami már nemzetközi szinten is igencsak megsüvegelendő teljesítmény. Sajnos a nemzeti csapattal remek eredményeket felmutató szövetségi kapitány, Xavi Sabaté is utolsó ízben ült le a kispadra. A mieink bár időnként védekezési hibákat vétettek, annak ellenére kőkeményen odatették magukat a meccs egészén, hogy az EB továbbjutás már csütörtök óta a zsebükben volt.

Némi szétszórtság majd magabiztos győzelem

A magyar csapata a meccse legelején még csak testileg volt kint a pályán, ugyanis a mieink elég sok hibát vétettek – főként a védekezés terén – és a támadások indítása sem éppen sikerült minden esetben a legjobban. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hollandok sem remekeltek, így az első 15 perc végére hazánk fiai már háromgólos előnyre tettek szert.

A magyar válogatott a biztos vezetés tudatában kissé visszavett a tempóból, így a hollandoknak sikerült 15-13-ra felzárkózniuk, ami részben annak volt köszönhető, hogy a széleken nem brillíroztak a magyar fiúk. A második „etapban” már Győri Máté vezérletével minden túlzás nélkül lehengerlően játszottunk, így 10 perc után még 7 gólos előnnyel is vezettek a srácok. A mérkőzés véghajrájában a hollandoknak sikerült ugyani némileg kozmetikázniuk az eredményen, de arra szemernyi esélyük sem volt, hogy akárcsak egy másodpercre is átvegyék a vezetést. A csapatunk így 35-30-as győzelmet ért el a hollandok ellen, aki mindent megtettek ugyan, de ez most nem volt elég Satabé tanítványai ellen.

Szólj hozzá!