Rob Cross nem kegyelmezett a sportlegenedának

Mesébe illő módon jutott fel a csúcsra Cross

Mesébe illő módon jutott fel a csúcsra Cross

Cirka 24 hónappal ezelőtt a darts rajongó számára még teljesen ismeretlen volt az angliai Pembury városában született fiatalember. Tény, hogy a darts tudást szinte az anyatejjel szívta magába, viszont 2016-ig csupán amatőr szinten jeleskedett a világszerte nagy népszerűségnek örvendő sportágban.

Az áttörést az UK Open verseny hozta meg a számára, amikor parádés játékkal hívta fel magár a „nagyok” figyelmét, és csupán Michael van Gerwen tudta őt legyőzni. 2017-ben ugyanezen a versenyen már a negyeddöntőig sikerült eljutnia Rob Cross-nak, ahol csak az első helyen kiemelt P. Wright tudta egy óriás csatában, 10-6-ra legyőzni.

Innentől kezdve folyamatosan felfelé ívelt a brit versenyező szerencsecsillaga. A PDC Eb-n már finalista volt, a rangos Grand Slam of Darts tornán pedig a negyeddöntőig nem talált legyőzőre.

A PDC Vb-n Fortuna is Cross mellé állt

Nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, hogy nem volt egy kimondott sétagalopp Cross számára a döntő mérkőzésig vezető út, a PDC Világbajnokságon. Több remek teljesítményt nyújtó „nagy öreg” skalpját szerezte meg a 27. életévét épphogy csak betöltő ifjú titán. Ráadásul meg kellett küzdeni a tornára VB címvédőként érkező Michael van Gerwen-nel is, akit csak elképesztően kemény küzdelemben, és némi szerencsével sikerült legyőzni.

Ekkor viszont megvalósult Cross régi álma, mivel a döntőben a sportág legnagyobb legendájával, gyermekkori példaképével, azaz Phil Taylor-ral kellett megmérkőznie. Az 57 éves Taylor minden tudását latba vetette, de egyszerűen nem talált fogást Robo Cross-on, aki egymás után szórt a triplákat. A fiatal versenyző látványos játékkal, megérdemelten győzte le Taylor-t, aki a verseny végén bejelentette a visszavonulását.

Mindkét versenyző elismerően szólt a másikról

A győzelem láthatóan egyáltalán nem szállt Cross fejébe, aki az eredményhirdetést követő nyilatkozatában hosszasan méltatta neves ellenfelét. A sportág új világbajnoka rámutatott arra, hogy Taylor mindenki másnál többet tett a darts-ért, és óriási, elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a sportág napjainkban már szerte a világon népszerűnek számít.

Az 57 éves Phil Taylor sem fukarkodott a dicsérő szavakkal, és a nyilatkozatában többször is megemlítette, hogy a darts jelenlegi nagyágyúinak igencsak fel kell majd kötniük a nadrágjukat ahhoz, hogy fel tudják venni a versenyt Cross-szal.

Szólj hozzá!