Roger Federer újabb vb győzelemre készül

Roger Federer

Karnyújtásnyira van Roger Federer-től a 7. VB győzelem

A svájci teniszcsillag idáig egészen elképesztő módon, már hat alkalommal hódította el a vb címet. A Jack Sock elleni meccsén mutatott teljesítménye alapján komoly esélye van arra, hogy a hetedik vb trófeával utazhasson haza, a Londonban megrendezett tornáról. Federer bár már elmúlt 36 éves, toronymagasan a legnagyobb esélyese a versenynek annak ellenére, hogy számos fiatal tehetség is részt vesz a tornán (pl. Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, David Goffin). A svájci ász mutatói önmagukért beszélnek, de mellette szól a több évtizedes rutin is, mivel már rendkívül fiatalon elkezdte a sportágat és a versenyzést.

1 óra 31 perc alatt győzte le a svájci az amerikait

Ha csak azt nézzük, hogy az amerikai színekben versenyző Jack Sock igencsak a „sereghajtók” közé tartozik a Londonba kvalifikációt szerző profi teniszezők esetében, akkor azt gondolhatjuk, hogy Federer számára sétagalopp volt a nyitómeccs. Tény, hogy a svájci klasszisnak két szettben is sikerült az ellenfele fölé kerekednie, viszont csupán 6:4, 7:6-ra tudta hozni a mérkőzést, ami fényesen jelzi, hogy Jack Sock nem adta olcsón a bőrét, és Federer-nek keményen meg kellett dolgoznia a sikerért.

Aki ismeri a svájci ászt, az nyilván tisztában van azzal, hogy Federer nem szokta lebecsülni az ellenfeleit még akkor sem, ha azok hozzá képeset jóval hátrébb foglalnak helyet a világranglistán. Ez a „jó szokása” már számos tornán meghozta a gyümölcsét, és olyan kellemetlen játékstílusú versenyzőkön sikerült túljutnia, akik sorban ejtették ki a „nagy neveket” a világversenyeken. Jack Sock végül is cirka másfél óra után kapitulált, de mutatott teljesítménye alapján nyugodt szívvel kijelenthető, hogy igenis megérdemelten van ott a VB-n.

Federer számára parádésan alakult ez az év

Ebben az esztendőben a svájci versenyző a lejátszott 54 mérkőzéséből mindössze csak négyen nem tudott diadalmaskodni. Ráadásul ezeken a meccseket is csupán egy paraszthajszállal voltak jobbak nála az ellenfelei és azért arról sem szabad megfeledkezni, hogy Fortuna sem mindig az ő oldalán állt.

Mivel mint a minap kiderült a térdsérüléssel bajlódó, világelső Rafael Nadal visszalépett a további küzdelmektől, ezért valami elképesztően rendhagyó dolognak kéne történnie ahhoz, hogy ne zsebelhesse be Federer a 7. vb címét a londoni tornán.

Szólj hozzá!