Ronald Koeman bízik a Southampton Európa-liga szereplést érő helyezésében

Ronald Koeman bízik a Southampton Európa-liga szereplést érő helyezésében

A Southampton legutobbi sikerein felbuzdulva, a csapat managere,Ronald Koeman a tabella 6. vagy 7. helyére várja csapatát.

Miután Southampton a gyenge Sunderland ellen is megőrízte immár nyolc forduló óta tartó veretlenségét, a csapatfőnök Ronald Koeman megcélozza a visszatérést az európai futball szinterére. Dusan Tadic második félidőben értékesitett büntetője is elég volt ahoz, hogy biztosítsák az 1-0győzelmet a Stadium of Light- ban, és életben tarthassák reményeiket az Európa- liga szereplésre.E szezon elején is volt egy meglehetősen rövid Európa-liga kalandjuk.

Koeman azt mondta: “Azt hiszem, ha indulhatunk az Európa- ligában olyan lenne, mintha megnyernénk a bajnoki címet.”

Arra a kérdésre, hogy ez lehetséges- e, azt válaszolta: “Természetesen ez lehetséges. Miért ne? Miért ne? Gondolod, hogy lehetséges? Megvan az elmúlt évi tapasztalatunk.

“Tudjuk, hogy nehéz feladat, hiszen nem könnyű legyőzni a nagy csapatokat, különösen 38 Premier League játék után. De megvan a potenciál, megvannak az adottságok, és véleményem szerint, ez a csapata most harcolni is fog érte.

“Ez nagyon jó, ez pozitív, és majd meglátjuk, mi történik a szezon végén.”

Azonban Koeman elismerte a legjobb négy között végezni túl nagy falat a szentek számára.

Azt mondta: “Nem, nem, nem. Az első négy? Az talán túl nehéz. Talán az Európa- liga selejtezőt jelentő hetedik hely – mint tavaly – lehetséges, hat, öt, négy …Túl a szezon elején vagyunk, hogy véleményem legyen a dolgokról Azt szeretném ha élveznénk a labdarúgást – ez az egyik legjobb tulajdonságunk, hogy szeretünk játszani, és ha ez így marad, akkor nyerünk még egy csomó játékot.”

A 90 perc alatt Southampton volt a jobb, de a Sunderland kapusa, Costel Pantilimon többször meghiúsította gólszerzési probálkozásaikat, de Yann M’Vila meggondolatlan szabálytalankodására Ryan Bertrand ellen, az éppen ott tartozkodó Mike Jones játékvezető tizeneggyest itélt. A büntetőt Tadic a 69. percben értékesítette.

A vereség volt a harmadik négy meccs óta Allardyce irányítása alatt, és ő kétségbeesetten próbálja megszabadítani a játékosokat a félelem faktortól, ami akadályozza sikeres szereplésüket. Azt mondta: “Az edzések alatt egy csomó jó dolgot látok, de ezt nem tudjuk megmutatni a pályán, ez az én problémám, a félelem a játékosokban, akik félnek kifejezni magukat”.

Szólj hozzá!