Rügbi: Írország – Franciaország, Hat Nemzet Torna

irlandia france

Dublin – Írország edzője, Joe Schmidt szerint csapata csaknem a teljes erejét fogja mutatni csütörtökön, Franciaország ellen, hiszen Jonathan Sexton fedezetjátékos, Sean O’Brien és Jamie Heaslip védők is visszatérnek a kezdőcsapatba.

A tapasztalt trió, akik részei voltak a brit és ír „oroszlánok”, 2013-az ausztráliai győztes teszt-csapatnak, kihagyták a múlt hétvégi, Olaszország elleni, 26-3 győzelemmel végződő nyitómérkőzést, O’Brien már bemelegítés során megsérült.

Hooker Rory Best is felépült Rómában elszenvedett fejsérüléséből, Cian Healy pedig szeptember óta a római Aviva Stadionban szerepelt előszőr.

“A sok frissen felgyógyult játékos miatt, valoszínüleg nem lesz olyan folyamatos játékkunk, mint szeretnénk. Remélem, hogy minél pontosabbak lehetünk, hiszen klínikailag a csapat rendben van.”nyilatkozta Schmidt egy sajtókonferencián.

“Nem mehetsz teljes sebességgel nyolc héten keresztül, építeni is kel az utat a bajnokságban, hogy felkészült lehess a kritikus játékokra. Minden mérkőzés fontos, de a Franciaország elleni számunkra különösen fontos.”

Sexton az egyetlen tagja az ír csapatnak, aki Franciaországban játszik, a Racing Metro rögbi klubjábban, kénytelen volt az elmúlt 12 hetet kihagyni, az elmúlt évben elszenvedett sorozatos fejsérülések miatt.

Annak ellenére, hogy csak ezen a héten kezdte el az edzéseket, Schmidt szerint, a 10-es számú játékosa hadrafogható, és érzi, hogy nagyon friss.

A tartósan maródi Heaslip kimaradt a múlt héten egy kisebb koccanás miatt, az övé egy egészen más történetet, mint O’Briené, hiszen csak egy teljes 80 percet játszott novembere óta, megsérült a válla és a későbbiekben szükség volt két különböző műtétre is.

A nyitó játékban Franciaország 15:8 hazai győzelme Skócia ellen, Schmidt szerint, nem jelent igazán semmit, nem igazán lehet kielemezni a csütörtöki ellenfelet, de Camille Lopez fedezetjátékos teljesítményét figyelve “intuitív” és “ösztönös” fenyegetéseket érez.

Írország: 15-Rob Kearney, 14-Tommy Bowe, 13-Jared Payne, 12-Robbie Henshaw, 11-Simon Zebo, 10-Jonathan Sexton, 9-Conor Murray, 8-Jamie Heaslip, 7-Sean O’Brien, 6 -Peter O’Mahony, 5-Paul O’Connell (csapatkapitány), 4-Devin Toner, 3-Mike Ross, 2-Rory Best, 1-Jack McGrath.

Szólj hozzá!