Rugby Vb: Warburton Anglia problémáiról nyilatkozott

Rugby Vb: Warburton Anglia problémáiról nyilatkozott

Kisorsolták a 2015-ös, angliai rendezésű rögbi-világbajnokság csoportjait, és a házigazdáknak nagyon fel kell kötniük a fehérneműt, hiszen Ausztrália, valamint az egyik örök rivális, Wales is az A-csoportba került, ahonnan viszont csak két együttes juthat tovább a negyeddöntőbe.

Az A csoport 7/4 valoszinűséggel fogja a rögbi-világbajnokság nyertesét adni, mint azt Wales csapatkapitánya, Sam Warburton jósólja, és azt, hogy Anglia legyőzi a felhalmozott problémáit.

Wales és Anglia a ”halálcsoportnak”is nevezett A csoportban került szembe egymással. Továvábbi csapatok: Ausztrália, valamint a Fidzsi-szigetek és Uruguay, mind korábbi vb győztes.

Anglia 11/10 esélyel nyeri a csoportot, Ausztráliának 7/4 és Walesnek 11/4 esélyt adnak, de a házigazdáknak súlyos veszteség Manu Tuilagi és Dylan Hartley fegyelmi problémái.

Danny Cipriani része maradt ugyan az eredeti csapatnak, de egy autóbaleset miatti rendőrségi nyomozás lehetettlenné teszi számára a nyári edzőtábort.

Ezen gondok ellenére, Anglia 4/1 ellenében a második legesélyesebb, hogy megnyerje a világbajnokságot, és 2/1 a fogadási arány Új-Zéland nélkül, Warburton arra utalt, hogy Anglia pályán kívüli problémái nem fogják hátrányosan befolyásolni a csapat eredményeit.

“Ez nem befolyásolta őket a Hat Nemzet bajnokságban, pedig egy csomó játékosuk hiányzott, de eljöttek idegenbe és megvertek,” mondta Warburton. “Megérdemlik a hatalmas mennyiségű bizalmat.

“Én már találkoztam Dylan Hartley- vel, ő egy nagyszerű srác, és nagy veszteség lesz, mert egy nagyon jó kapitány és vezető. Ugyanez vonatkozik Manu- ra is, rendkívül lenyűgözött, amikor játszottam vele a Lions- ban.

“De azt hiszem, Angliának már megvan a nagyszerű csapata, erejüket bizonyították, amikor az év elején ellenünk játszottak Cardiffban. Ők rendben leszek. “

Anglia 5/1 esélyel nyeri a csoportot Wales- el másodikként és Ausztrália hiányozni fog a negyeddöntőből, 7/1 esély, hogy Wales nyeri a csoportot és Anglia csak második lesz.

Warburton hiszi, hogy a világbajnokság a rögbi naptár azon ritka eseményeinek egyike, amikor az északi és a déli félteke nemzetei egyenlő versenyfeltételek mellett küzdenek meg egymással, bár azt hiszi, az Európai csapatok egy kis előnyt élveznek.

“Vitathatatlan, hogy mi leszünk a frissebbek,” tette hozzá. “Ők a Super 15 versenyen vannak túl és a rögbi bajnokságukon, mielőtt elkezdődne a világbajnokság, de azt hiszem, hogy mindezek ellenére elég kiegyensúlyozott lesz.”

47/20 az esély, hogy északi félteke nemzete nyeri a vb-t.

Szólj hozzá!