Sam Querrey hátsérülés miatt kénytelen volt feladni

delray beach open

Delray Beach, Florida. – Marinko Matosevic két szettben (6:4, 6:4) ütötte ki a 2. helyre rangsorolt John Isnert a Delray Beach nyílt torna első fordulójában, kedden.

Marinko Matosevic soha nem verte Isnert a három korábbi találkozójukon,2014-ben.

A 29 éves Isner, az elmúlt három évben elődöntőt játszott Delray-ben. Ezen a meccsen, végig a 75 perc alatt csak szenvedett, semmi sem úgy alakúlt, ahogy szerette volna.

Matosevic, aki az egyetlen ATP döntőjét itt vívta 2012-ben, mentett egy break pontot a második szett nyolcadik játékban. Isner zsinórban három egyenes ásszal mentett és zárkózott 4-5 re.

“Úgy éreztem mintha én lennék a jobb játékos a pályán,” mondta Matosevic, miután megnyerte meccs labdáját, bár a második adogatás javításra szorult. “A második adogatás más volt, és úgy éreztem, az ellenfelem képes volt kihasználni ezt.”

“Én csak nem játszottam jól, nem csináltam semmit sem jól,” mondta Isner, aki megütött 16 ászt, de nem sikerült kihasználni a három break lehetőséget, beleértve azt, amikor Matosevic adogatott,4-3-nál a második szettben, és ő fonákkal küldte a labdát a hálóba.

“Csalódott vagyok, de nem vagyok elég jó, hogy ne játszak szépen ezek ellen a srácok ellen. Ez nem az erőfeszítések hiánya.”

Sam Querrey jó érzésekkel teli érkezett Delray Beach-be.

A legjobb fizikai állapotban és magabiztosan érkezett, miután középdöntőt vívott a múlt héten Memphisben. De egy rossz mozdulat során, a Delray Beach Open első mérkőzésen, Querrey megsérült a hátán, és félbeszakította a mérközést, miközben vezetett a kolumbiai Alejandro Gonzalez ellen 6-3, 1-2.

Kísérletet tettek ugyan, hogy folytattni tudja a mérközést, de közel kilenc perccel később, a 27 éves amerikai, aki 2008-ban elődöntős volt itt, visszatért, megrázta ellenfele kezét, és elismerte az eredményt.

” Egy hirtelen mozdulattól megrándult a hátam,” mondta Querrey, akinek egy MRI vizsgálat kell, mielőtt dönteni tudna, hogy játszik-e az USAcsapatában a Davis Kupa Nagy-Britannia elleni, skóciai Glasgow-ban, március 6-8 tartandó eseményen. “biztos vagyok benne, hogy egy hét alatt rendbejövök, csak csalodott vagyok egy kicsit, hiszen egész jól ment a játék a múlt héten.”

Másik mérkőzésen, az elsöszámú kiemelt, Kevin Anderson szerzett magabiztos, 6-3, 6-3 győzelmet az ausztrál John-Patrick Smith ellen, aki a University of Tennessee-n csiszolta játékát.

Andersonnak, pályafutása során ez volt a második alkalom, hogy 1. helyre emelték ki, miután megnyerte a versenyt 2012-ben és tavaly döntöben játszott. A múlt héten második helyezést ért el Memphisben Nisikori Kei mögött.

“Nem érzem magam elég magabiztosnak, leragadtam az alapoknál,” mondta Anderson, a dél-afrikai elleni mérközés után.

Anderson későn érkezett Delrayba hiszen Memphis-i járata késett, majd a zord időjárás miatt megszakadt, arra kényszerítve őt, és az edzőt, hogy a hóban gépkocsival menjenek Birminghamba, Alabama, ahol fogtak egy járatot Miamiba, és kevesebb mint 24 órával a mérkőzés előtt érkeztek meg.

Három amerikai jútott be a második fordulóba. Tim Smyczek verte a 17 éves Stefan Kozlovot 7-5, 6-2-re, míg Donald Young, a másik memphisi elődöntős legyőzte a horvátországi Ivan Dodig-ot 7-5, 7-5 – re. A hetedik helyen kiemelt Steve Johnson is továbbjútott, amikor Mikhail Kukushkin Kazahsztán betegség miatt feladta, 6-3, 4-1-nél.

“Tudtam, hogy hogy ő (Kozlov) egy kényelmetlen meccset okoz,” mondta a 27 éves Smyczek, aki vezetett Rafael Nadal ellen az Australian Openen januárban, mielőtt 7-5 re vesztett. “Erőssége, hogy ki tud billenteni megszokott játékodból. De fel voltam készülve az ő stílusára, és jól éreztem a labdát is.”

A négy tizenévesből három is megnyerte mérkőzést. A tizenhét éves, 370. helyre sorolt szabadkártyás orosz Andrey Rubljov, megnyerte karrierje első ATP mérkőzését, 6-4,1-6, 6-3 győzelemmel a veterán izraeli Dudi Sela ellen.

Másik két versenyző, a 18 éves Thanasi Kokkinakis Ausztráliából és a 19 éves Yoshihito Nishioka Japánból is továbbjútott. Kokkinakis a szerb Filip Krajinovicot 6-2, 6-3, és Nishioka a holland Igor Sijslingot 7-5, 6-1 verte. Rubljov tavaly az 1. helyezést érte el juniorok között.

Szólj hozzá!