Serena bravúrra készül

Serena bravúrra készül

A 33 éves, hatszoros győztes és háromszoros Flushing Meadows címvédő, már megnyerte a Australian Open- t, Roland Garros- t és Wimbledonban is győzött idén, és Steffi Graf (1988) után ő lehet a következő nő, aki megnyeri a négy nagy tornát. Ehez az kell, hogy győzzön hazai pályán.

Belinda Bencic szenzációs győzelmet aratott Serena Williams ellen a Rogers Cup elődöntőjében. A némiképp meglepő eredmény keltette hullámok hatásait valószínűleg még napokig érezzük majd, de sosincs túl korán, hogy egy kicsit a dolgok mögé nézzünk.

A helyzet az, hogy minden meccs, amit Serena mostantól a US Openen való színre lépéséig játszik, különleges jelentőségű, és egyben főpróbája annak, amire az amerikai készül és, amit Steffi Graf 1988-as teljesítménye óta sem férfi, sem női teniszező nem tapasztalt meg. Azzal, hogy Serena megnyerte Wimbledont, elérhető közelségbe helyezte a maga számára a naptári Grand Slam teljesítését, így minden, ami a két nagy torna között történik fokozott figyelmet érdemel.

Nem arról van szó, hogy Serena ne tett volna meg mindent, hogy megverje Bencicet a torontói torna elődöntőjében, hisz a győzelem mindig az első számú opció, vagyis inkább az egyetlen, és ezt az elvet senki sem testesíti meg jobban, mint a 21-szeres Grand Slam bajnok, Serena.

Bencic viszont igazán bátor játékot bemutatva hátrányból fordítva nyert egy két és fél órás meccsen 3-6, 7-5, 6-4 arányban, amivel ő lett idén a második játékos, aki le tudta győzni Serenát.

De Williams úgy véli, hogy tud még javítani teljesítményén, példa erre a Cincinnati Masters, ahol megvédte címét azzal, hogy legyőzte Simona Halep- et a döntőben.

A WTA Tour honlapján nyilatkozta: “Én biztosan érzem, van még mit javítani. Úgy gondolom, hogy Simona igazából csak tesztelt engem.

“Azt hiszem, itt mindenki tudja, hogy van még tennivalóm, és tudok jobbat is nyújtani. “Soha nem tudhatod, hogy jön –e esetleg valaki, és legyőz. De ha jól játszom, akkor remélhetőleg senki nem fog legyőzni, de majd meglátjuk.”

Williams utoljára tavaly kóstolt bele a vereség ízébe, akkor a Grand Slam harmadik fordulójában, Wimbledonban sokkoló vereséget szenvedett a francia Alize Cornet-től.

Azóta 28 egymást követő Grand Slam meccset nyert, összesen 21 nagy címet tudhat magáénak.

Szólj hozzá!