Sérülése miatt, Babanzadeh kihagyja a Magyar Nagydíj döntőjét

Sérülése miatt, Babanzadeh kihagyja a Magyar Nagydíj döntőjét

Teherán, február 6. (MNA) – Az Iráni nehézsúlyú kötöttfogású birkózó úgy döntött, hogy nem vesz részt a 2016- os Magyar Nagydíj döntőjében.

Az Iráni, 130 kg-os Bashir Babajanzadeh-nek a kétnapos esemény során két ellenfelét is sikerült legyőznie. A második fordulóba mérkőzés nélkül jutott, miután magyar riválisa, Bálint Lam nem jelent meg a tatamin.

A második fordulóban, Babanzadeh legyőzte a lengyel Lukas Banak- ot 6-0 összesítéssel, az elődöntőben, Stjepan Lavric Horvátországból volt az ellenfele, akit 3-0 –ra vert és döntőbe jutott.

Azonban, mivel kisebb vállsérülést szenvedett, és a nagyobb baj megelőzése érdekében, az iráni sportoló kihagyta a döntő mérkőzést. A technikai személyzet illetve az orvosok javaslatára visszalépett.

Babanzadeh-nek a kínai Meng Qiang-al kellett volna versenyezni. a Kínai birkozó, az ázsiai átékokon ezüst illetve bronzérmes volt. Így övé lett az arany, Babanzadeh beérte az ezüstéremmel.

A 85kg kategóriában, Davoud Abedinzadeh az első fordulóból továbbjutva, a belorusz Vb bronzérmes Javid Hamzatov ellen vereséget szenvedett, és a vígasz ágon folytatta.

Mivel lengyel riválisa sérülés miatt nem vett részt a versenyen, Abedinzadeh a fehérorosz ellenfele ellen 1:4 arányban kikapott, és az ötödik helyet szerezte meg.

A Magyar Nagydíj Szombathelyen került megrendezésre, február 06-07 között.

Szólj hozzá!