Sérülések okoznak fejtörést az NBA rájátszásban

BASCHET

Az NBA rájátszás ugyanúgy folytatodik, ahogyaz alapszakasz véget ért – a kulcsszereplők arra törekednek, hogy egészségesek maradjanak, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk.

Számos első körös mérkőzésen a sérülések játszanak vezető szerepet, ideértve a Spurs a Clippers, Nets a Hawks és a Trail Blazers a Grizzlies meccseit is.

A címvédőnél hiányzik a nagy ember, Tiago Splitter, a Clippers első győzelmét az őt helyettesítő Aron Baynes- el érte el. Tony Parker is gyengélkedik, és a Spurs abban reménykedik, hogy kihasználhatják az 1. és 2. játék közti extra napot, hogy felépülhessenek sérültjeik.

A Hawks elvesztette védekező specialistáját, Thabo Sefolosha-t, közvetlen a rájátszás elött, aki a New York-i rendőrséggel konfrontálodva sérült meg. Al Horford pedig kiakasztotta jobb keze egyik ujját az első mérkőzésen, de azt tervezi, hogy játszani fog.

A Blazers reméli, hogy Arron Afflalo hamarosan visszatér, ő jobb vállát húzta, és emiatt hagyta ki az előző hat játékot, míg LaMarcus Aldridge már három hónapja szakadt bal hüvelykszalaggal kénytelen játszani.

“A szándék és cél számomra, hogy ebben a csapatban játszak ebben a szezonban minden sérülésem ellenére is az volt, hogy segítsük egymást nyerni és nagyon nyerni,” mondta Afflalo. “Szóval nem azért hoztak ide, hogy csak nézelődjek. Hanem azért, hogy játszak, hacsak egy kis szerepet is válalva, de nyilvánvalóan hogy segítsek a csapatnak… Megeszem, amit tudok, hogy egészséges legyek é játszak.”

A Grizzlies a másik oldalon van – legalábbis valamelyest.

Memphisbe visszatért Tony Allen, és Mike Conley a kificamodott a jobb lába ellenére is játszik. Mindketten jól teljesítettek a fölényes győzelemmel végzödő első játékon.

“Remélhetőleg egyre jobbak lesznek, és elég idő van a mérkőzések között, és ez segíthet,” mondta az edző, David Joerger.

Másik sorozatban, a Chicago játékosa, Nikola Mirotic reméli, hogy a harmadik meccsen már játszat a Milwaukee ellen, a feszült bal tricepsze és duzzadt bal térde ellenére is; A Dallas-i Chandler Parsons-t becsípődés és egy térdsérülés zavarta az alapszakasz végén, és a Houston elleni első rájátszásban.

Blake Griffin és Chris Paul húzta magával a Clippers- t az első meccsen, de Jamal Crawford hatékony játéka is hatalmas volt, és segített egyensúlyban tartani a dolgokat a Los Angeles- nél

.

Crawford szerzett 17 pontot, 10 dobásból 7 volt eredményes, ebből 3 dobás 3-pontos volt, ez mindennél fontosabb volt a Clippers számára, mert tartani tudta az előnyét amikor Paul leült a padra pihenni. A Clippers második vonala ugyanis már egy ideje gyengélkedik, különösen a Paul helyett beállók.

Teletovic averaged 8.5 points and 4.4 rebounds for the Nets in 44 games this season, but Hollins said his upgrade did not mean that he would play for certain.

A Spurs edzője, Gregg Popovich mondta, hogy Tiago Splitter már többre is képes, mint 10 perc játékra, ami nagy segítség a túljátszatott Aron Baynes- nek.

A Nets egy érzelmi lökést kaphat Mirza Teletovic visszatérése révén. Ő január 23 óta nem játszik, amikor is vérrögöket találtak a tüdejében, de az edző, Lionel Hollins azt mondta kedden, hogy valoszínűleg ő is szerepelhet a 2. meccsen.

Teletovic átlagosan 8,5 pontot és 4,4 lepattanót szerzett a Nets 44 játéka alatt ebben a szezonban, de Hollins elmondta, hogy a frissítés nem jelenti azt, hogy szerepeltetése biztosra vehető.

Bármilyen kicsi is segíthet a Brooklyni csapaton, amely láthatóan alulmaradt az elsőnek kiemelt Hawks ellen az első meccsen. A veteran Alan Anderson minél több játékidőt akar a fiatal Markel Brown- nak hagyni a második meccsen.

A Nets, jobb labda mozgatással próbál lépést tartani az Atlanta- val.

This is the eighth postseason trip for Memphis, and the Grizzlies never have taken a 2-0 lead in a series. It’s also a detail they insisted Tuesday they hadn’t heard about before.

Hawks edzője, Mike Budenholzer meleg fogadtatásban részesült a hazai közönség által, hisz ez volt az első meccse, miután megkapta az NBA év edzője díjjat. Budenholzer 16 évig, Gregg Popovich asszisztense volt a San Antonio- nál, és elöntötték az érzelmek a díjjátadáson, miközben Popovich befolyásáról beszélt.

“Ennek a díjjnak egy állandó helye volt az asztalán a San Antonio- nál,” mondta Budenholzer. “Csak néhány évente megosztotta azt az egész bajnoksággal.”

Ez a nyolcadik „utószezonbeli” utazás a Memphis számára, és a Grizzlies soha nem vezetett még 2-0-ra a sorozatban. Ez is egy korábban még nem tapasztalt dolog.

“Mi szeretnék lenni az elsők itt Memphisben, kipróbálni valami mást csinálni, olyasmit, ami még nem sikerült mióta itt vagyok.,” mondta a Grizzlies védő, Mike Conley. “A 2-0 nagyszerű számunkra, és ez a kemény munka eredménye.”

A legnagyobb kiigazítás, amit a Portland tehet, hogy megpróbálják bedobni a lövéseket. LaMarcus Aldridge és Damian Lillard összesen 18 kosarat dobtak 55 próbálkozásból a vesztes első meccsen (100-86). A Trail Blazers- nek ez volt a legrosszabb értékesítési teljesítménye az egész szezon alatt, 33,7 százalék. Lillard 5 kosarat dobott 21 kisérletből, és mind a hat 3-pontos kísérletét elhibázta.

“Négy próbálkozás az első ötből félpályás volt, így nincs bennem rossz érzés,” mondta Lillard. “Jól éreztem magam ott. Azt hiszem, ez csak egy játék, ahol lejátszottak a pályáról, és nem voltunk elég jók sem támadásban sem védekezésben hogy megnyerjük a meccset.”

Memphis 10. nyert az elmúlt 11 Portland elleni meccsen.

Szólj hozzá!