Sima Patriots győzelmet hozott a NFL 7. fordulója

Sima Patriots győzelmet hozott a NFL 7. fordulója

Brillírozott a címvédő a hazai pálya előnyét kihasználva

Arra már a meccs előtt számítani lehetett, hogy hazai pályán a Patriots csapata nem sok esélyt hagy majd az ellenfelének, viszont az atlantai gárda sem igazán nehezítette meg a címvédő dolgát. Valami nagyon nem szuperált a Falcons védelmi gépezetében, amin kis túlzással úgy mentek át időnként a new-englandi játékosok, mint kés a vajon.

Tény, hogy az első negyedben mindkét csapat némileg „álmosan” ment ki a pályára, és a könnyed stílusú, óvatos adok-kapok eredményeként egyetlen pontot sem sikerült összehozniuk ebben a játékrészben.

A második negyedben viszont már rákapcsoltak a hazaiak, ami leginkább Tom Brady-nek volt köszönhető, aki úgy osztogatta a touch down passzokat, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Először Brandin Cooks-ot hozta kihagyhatatalan helyzetbe, majd James White kapott tőle egy ziccerrel felérő átadást, aminek pár másodperc után szintén touch down lett a vége. A mezőnyjátékot Stephen Gostkowski is színesített egy extra mezőnygóllal, így a hazaiak 17 pontos előnnyel mehettetek be az öltözőbe.

A fordulás után sem tudtak újítani az atlantai „sólymok”

A második etap előtt, nem tudni mit mondhatott az Atalanta Falcons edzője az öltözőben a fiainak, azaz mivel próbálta motiválni, és kissé felrázni őket, viszont tény, hogy az égvilágon nem volt semmi foganatja. A meccs pontosan úgy folytatódott, ahogy az előző játékrészben: a hazaiak tették a „dolgukat”, a Falcons meg szépen asszisztált a Patriots parádés játékához.

A pályán időközben megjelenő tejfehér köd sem segített a vendégcsapatnak, így még az sem mondható el, hogy az égiek legalább részben ezen a napon velük lettek volna. Gostkowski-t a köd olyannyira nem zavarta, hogy két mezőnygóllal is növelte a Patriots előnyét, aminek köszönhetően 23-0-ra húzott el a házigazda. Az, hogy a vége nem kiütéses verség lett a Falcons szempontjából, kizárólag csak a meccs végén kiszenvedett touch down-juknak volt betudható. A végeredmény így 23-7 lett, és a mérkőzés összképe alapján simán kijelenthető, hogy aki a jövőben meg akarja majd szorongatni a New England ékkövének számító gárdát, annak igencsak fel kell kötnie a gatyáját…

Szólj hozzá!