Tíz forduló után a dobogó 3. helyén a Loki

Tíz forduló után a dobogó 3. helyén a Loki

A gyenge szezonkezdet után jöttek az eredmények

A 61 éves mester, amikor tavaly az utolsó NB1-es meccs előtt, a „24. órában” átvette a csapat irányítását, már nem sok esélye volt a debreceni alakulatnak a bent maradásra. Ennek ellenére a nemzetközi tapasztalattal is bíró edző csodát tett, és oroszlánrésze volt abban, hogy a diósgyőriek legyőzésével sikerült a bravúr, így a Loki a következő szezont is az első osztályban kezdhette.

Az idei új szezon kezdete azonban mindennek volt nevezhető csak éppen problémamentesnek nem. A debreceni gárda igencsak gyengén muzsikált, ami több kulcsjátékos nem éppen acélos szereplésének is volt köszönhető. A Loki öt mérkőzés után csupán 2 pontot tudott felmutatni, aminek hatására a debreceni szurkolók közül döbben már a vészharangot kezdték el kongatni. Szerencsére a csapata vezetés bízott a BL-t és az Európa Ligát is megjárt mesterben, aminek, ha némi idő elteltével ugyan, de meglett az eredménye: a Loki meccsről-meccsre egyre jobban teljesített.

A lehengerlően játszó Loki ellen a PAFC is kapitulált

A Puskás Akadémia labdarúgói már azzal a tudattal voltak kénytelenek pályára lépni a Loki arénájában, hogy ellenfelük kiváló formában van is zsinórban nyeri meg a meccseket. Ekkor a debreceniek tarsolyában már öt győzelem volt, ráadásul olyanok, amelyeket nem a szerencsének, hanem az ellenállhatatlan játékuknak köszönhették. Egy szó, mint száz a PAFC labdarúgóinak igencsak fel kellett kötniük a nadrágot, ha a bombaformában játszó Lokitól akárcsak 1 pontot el szerettek volna hozni.

A mérkőzésen, bár a PAFC játékosaik nem játszottak alárendelt szerepet, nem volt válaszuk a debreceniek góljaira. A hazai csapat háromszor is betalált, így gyakorlatilag kiütéses győzelmet aratott a Puskás Akadémia felett, amely ennek hatására visszaesett az 5. helyre (14 ponttal).

Amennyiben a debreceni alakulat így folytatja, és Herczeg András mester képes lesz fenntartani a játékosai motivációját, akkor a csapat akár még a bajnoki címet is elhalászhatja az arra leginkább esélyes FTC és a Vidi orra elől.

Szólj hozzá!