Szenzációs FTC győzelem a női kézilabda Magyar Kupában

Győzelem a női kézilabda Magyar Kupában

Szinte biztosra vehető, hogy a mérkőzés előtt nem sokan mertek volna komolyabb összeget feltenni a Fradi győzelmére, főként annak tudatában, hogy a győri csapat zsinórban 12 kiírást nyert meg úgy, hogy szinte minden alkalommal szó szerint átgázoltak az éppen aktuális ellenfelükön. Idén Kecskeméten viszont Fortuna a FTC-t fogadta kegyeibe, aminek meg is lett az eredménye, mivel a meccs végén, ha hétméteresekkel is, de elhozták a kupagyőztesnek járó serleget a győri lányok orra elől.Első félidő: parádés játék, óriási küzdelem

A Fradi kénytelen volt Zácsik Szandra nélkül felvenni a harcot a győriekkel, ugyanis ő szerencsétlen módon a mérkőzés előtti bemelegítésénél megsérült, és így nem tudta vállalni a játékot. A kellemetlen közjáték egyáltalán nem látszott meg az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatának teljesítményén: látványos, eredményes támadásokat vezettek, és többször is sikerült átvenniük a vezetést az első játékrészben. Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy ehhez Bíró Blanka szenzációs védései is kellettek. A győri csapat a félidő hajrájában rátett egy lapáttal, így a csapatok végül „csak” 16-15-ös Fradi vezetésnél vonultak le a pályáról.

Második félidő: hullámzó játék remek egyéni teljesítmények

A második félidőben a csapatok mindent megtettek a több gólos vezetés megszerzése érdekében, ám ez egyik félnek sem igazán akart összejönni. Igaz ugyan, hogy a félidő elején köddé vált a Fradi előnye, viszont ebből a győri lányok nem voltak képesek tőkét kovácsolni. Pár perces tanácstalanság után a budapesti csapat tagjai magukra találtak, aminek köszönhetően a két gárda fej-fej mellett haladt egészen a meccs végéig, amikor is Elek Gábor időt kért fél perccel a lefújás előtt. A mester valószínűleg igyekezett mindent egy lapra feltenni, azonban a győriek Amorim parádés góljával kiegyenlítetek, beállítva ezzel a 29-29-es végeredményt.

7 méteresek, azaz jöjjön a fekete leves!

Tetőfokára hágott az izgalom a kecskeméti sportcsarnokban, amikor a csapatok a 7 méteresekhez készülődtek és szinte a levegőben lehetett érezni az adrenalin áramlását! Itt jött be a képbe Fortuna, mert az öt párosnál pont a meccs egyik legjobbja, azaz Amorim hibázott, míg a ferencvárosi lányok rendre megzörgették a győri Kiss É. kapujának hálóját. A végső eredmény így 34-32 lett a Fradi javára, amivel a FTC-Rail Cargo Hungaria letaszított a Magyar Kupa trónjáról a Győri Audi ETO csapatát.

Szólj hozzá!