Szenzációs hajrával újabb BL győzelmet söpört be a Győr

Szenzációs hajrával újabb BL győzelmet söpört be a Győr

A mérkőzés kezdete előtt már minden hazai és macedón szurkoló pontosan tudta, hogy olyan összecsapásra számíthatnak, ahol a csapatok a végsőkig elmennek majd a final four budapesti fináléjában, amit a Papp László Sportarénában tartottak meg nagyjából 12.000 fanatikus néző előtt. A meccs színvonala még az előzetes várakozásokat is messze felülmúlta, és végül a hosszabbításban olyan végkimenetel születette, amire méltán lehet büszke az egész ország.A BL legjobb védelme a BL legjobb támadójátéka ellen

Ha szigorúan csak a számokat nézzük, akkor abból egyértelműen kiderül, hogy a győri lányokra cseppet sem várt könnyű mérkőzés, azaz még önbizalommal telve sem foghatták fel a finálét egy „könnyed ujjgyakorlatként”. A Skopje támadójátéka a torna végére olyannyira feljavult, hogy két gól híján 40-et vágtak a CSM Bukarest csapatának az elődöntőben, ráadásul úgy, hogy végig domináltak a meccsen, a románoknak esélyt sem adva a felzárkózásra. Veselin Vujović nagyon jól összerakta a csapatot, amelynek tagja úgy léptek pályára a döntőben, hogy ha törik, ha szakad, de ezt a meccset is megnyerik. Az, hogy végül nem így lett, a magyart csapata küzdeni tudásának és a meccs második felében óramű pontossággal működő védelemnek volt elsősorban köszönhető, ami rendre verte vissza a macedónok villámgyors támadásait. A győriek védelme gyakorlatilag végig jól teljesített a torna során, nem nagyon lehetett rést találni a magyar pajzson, és a támadósor is többször kihozta a maximumot magából. A meccs egyértelműen kétesélyes volt, és a magyar lányoknak sem kellett a szomszédba menniük némi önbizalomért, hiszen 26:20-ra ütötték ki a Buducnost az elődöntőben.

Küzdelem a végsőkig és egy minden eldöntő hosszabbítás

A Szokpje hatalmas elánnal vetette bele magát a játékba. A macedón csapat rendkívül veszélyesen játszott a széleken, nem kevés fejtörést okozva ezzel a magyar védelemnek. Szerencsére a mieink állták a sarat, felvették a kesztyűt. Így az ellenfélnek nem sikerült elhúznia, amiben jelentős szerepe volt a végig parádés teljesítményt nyújtó Görbicz-nek is: jó párszor megtréfálta Suslina kapust a remek lövő cseleivel, akinél néha úgy tűnt, hogy hirtelen azt sem tudta melyik irányba nyúljon a kapu felé lőtt labdáknál.

A meccs második felében már érezhetők voltak a komoly mértékű pszichés és fizikai terhelési hatásai, aminek eredményeként mindkét csapat rendre sokat hibázott a mezőnyben és a kapu előterében is.

A lefújás előtt, amikor már a kezünkben volt a győzelem, a Szkopje 26-26-ra kiegyenlített, így jöhetett a hosszabbítás, ami 31-30-as végeredménnyel zárult, így teljesen megérdemelten – a története során harmadszor – lett BL-győztes a győri csapat.

Szólj hozzá!