Tiger Woods, A profi golf tigrise szabadságra megy

tiger woods

Az utobbi időben, Tiger Woods élete kezd egy szappanoperához hasonlítani, amely szerdán, ujabb árnyékos fordulatot vett. Woods bejelentette, hogy határozatlan ideig szabadságra megy. Tény, hogy az utobbi időben igencsak vergődőtt a golfpályán, hillámzó, sőt gyenge eredményeket produkálva. A honlapján tett bejelentés nem volt váratlan. Woods most mutatta karrierje legrosszabb formáját, és lemondta a múlt heti versenyt is, hátsérülésre hivatkozva.

De nem közölt további részleteket, hogy meddig nem játszik – megjegyezte viszont, hogy a szabadság nem kapcsolódik a tavalyi hátmütéthez. Egy újabb vihart kavart azáltal, hogy mi az alapja távolmaradásának, illetve meddig fogja kihagyni a golfeseményeket.

Ezen a télen, Woods edzőt váltott, de az utóbbi időben felmerült legnagyobb hiányosság úgy tűnik, hogy mentális. Ő már többször hibázott rutin ütéseknél, közel a lyukakhoz, amely ütések egykor az erösségét képezték.

A szerdai bejelentés az egész golf közösség számára a következő kérdést tette egyértelmüvé: Woods – aki a golf egy legkeményebb játékosa volt – a sport pszichológustól, edzőtől, egy háttérszakambertől, vagy mindháromtól fog segítséget kérni.

Van rá esély, hogy Woods rövid ideig fogja mellőzni a versenyzést,lesz, és van egy lehetséges forgatókönyv, mely szerint e távolmaradás hosszadalmas lesz. Woods mindig kiszámíthatatlan és titkolozó volt a saját képzési módszereiről és pszichológiai felkészültségéről.

Két héttel korábban, nem tudta folytatni a versenyzést a PGA Honda Classic Tour-on, saját floridai otthona közelében. Woods már megejtett néhány hosszabb szünetet, hiszen nehéz újra belelendülni ilyen rövid idő alatt a profi golfjátékba.

Mégis, ha kimaradása hosszabb, mint hét hét, azt jelentené, hogy Woods nem indulna a Masters-en, amely április 9. kezdődik.

Az átfogó cél a Woods golf karrierje számára, hogy megdöntse Jack Nicklaus rekordját, aki 18 fő bajnokságot nyert. Woods eddig 14-et, igaz nem volt egy nagy győzelme az utobbi hét évben. Négyszer nyerte meg a Masters-t.

“Most, időre van szükségem, egy csomó munkát fektetnem a felkészülésbe, és még több időt szeretnék tölteni azokkal, akik fontosak nekem,” ezt írtaWoods a honlapján. “Az én játékom, jelenleg nem elfogadható. Mint mondtam, én még akarok versenyezni a legmagasabb szinten, és amikor azt hiszem, készen állok, itt leszek. “

Hozzátette: “Elkötelezett vagyok, hogy újra a csúcsra érjek. Szeretnék játszani a Honda Classic –on, ez egy verseny a szülővárosomban, és ez fontos nekem -, csak akkor, ha úgy érzem, verseny-kész vagyok.”

A 39 éves Tiger Woods, túl van négy térdműtéten, és egy hátműtétje is volt tavaly márciusban. Kihagyta az Egyesült Államok Masters-t is. Ez az év, messze a leggyengébb év számára.

Bár azt mondta, háta teljesen felépült a két héttel ezelőtti Phoenix Nyílt versenyre, Woods több ütést elrontott, néha kifejezetten kontár módon, ugyanazt a lövést két-három alkalommal. meglőtte a 82-t, a legmagasabb pontszámot a PGA karrierje során. A következő héten, csak 11 lyukig tudott játszani a Farmers Insurance Open –en, egyik kedvenc helyszínén, Torrey Pines, San Diegoban. Woods észrevehetően bicegett és mozgása óvatos volt a golfpályán.

“Az elmúlt két hét már nagyon kiábrándító volt számomra, különösen Torrey, mert én soha nem akarom, hogy visszakozzak,” mondta Woods a honlapján. “Sajnos, az utóbbi időben, a sérülések lehetővé tették, hogy ez gyakran megtörténjen.

“Ez a legújabb sérülés nem kapcsolódik közvetlen a korábbi műtétekhez. Megkapom a napi kezelést, és egyre jobban érzem magam. Szeretnék köszönetet mondania Phoenix és San Diego-i rajongóknak. Hihetetlenek voltak. Nagyra értékelem mindenki támogatását. “

A 2008-as Egyesült Államok Open- beli győzelme óta, Woods egy fárasztó, számos fizikai akadályal terhelt (ideértve a rekonstrukciós térdműtétét, egy Achilles-ín sérülést, könyök húzódást, vissz ideg- húzódást és visszatérő görcsöket) pályafutást tudhat magának.

Woods már túl van egy nagy visszatérésen, hosszú szabadság után 2009-ben, miután a családi botrányt kiváltott autóbalesete volt, házasságtörés stb. Woods már nincs az első 50 golfozó között. Végül vissza szeretné venni az első helyezést. Szerdán, Woods a 62. helyre volt rangsorolva a világon. Ez a legalacsonyabb helyezés1996-ban kezdödő profi pályafutása során.

Szólj hozzá!