Tíz emberrel is nagyot küzdött a magyar csapat a portugálok ellen

Tíz emberrel is nagyot küzdött a magyar csapat a portugálok ellen

Bernd Strock is elégedett volt a mutatott teljesítménnyel

Sajnos tény, hogy a meccs előtt hazánk nemzeti labdarugó válogatottjának a korábbi kiábrándító mérkőzések miatt már csak matematikai esélye volt a csoportjában VB pótselejtezőt érő 2. hely elcsípésére. Ennek ellenére a fiúk nem feltett kézzel mentek ki a pályára. Bernd Strock szövetségi kapitány szerint Priskin Tamás szerencsétlen megmozdulása, még ha szabálytalan volt is, nem érdemelt volna egyből piros lapot, arról már nem is beszélve, hogy az első félidőben történt könyöklés után végig emberhátrányban voltunk kénytelenek küzdeni az EB győztes ellen. A mieink a kapitány instrukcióit pontosan betartva jól védekeztek és lezárták a területet a kapura törő portugál csatárok és középpályások előtt. Ennek köszönhetően és azért némi meglepetést okozva a félidő végén az eredményjelző tábla még csak 0:0-át mutatott, amire Bernd Strock-nak sem lehetett egy rossz szava sem.

André Sliva egyetlen gólja döntött

A második félidő elején lélekben még kicsit az öltözőben maradt a magyar csapat, és némileg dekoncentráltan vonultak ki a pályára. Ez valahol érthető is volt, hiszen mintegy 22.000 néző előtt kellett bebizonyítaniuk, hogy a korábbi EB-n elért remek eredmény nem csupán a véletlennek volt köszönhető. Sajnálatos módon André Sliva már a félidő elején, a 48. percben betalált, és az előny birtokában a portugálok már jóval felszabadultabban játszhatták a saját játékukat.

Az egygólos hátrány ellenére a magyar csapat nem tört meg, pedig az is a levegőben lógott, hogy kapunk még vagy hármat – mint az ilyenkor általában lenni szokott. A felfokozott hangulatú mérkőzésen a fiaink szó szerint csúsztak-másztak a pályán, minden potenciális labdaszerzési lehetőségre rámozdultak, és a tudásokhoz mérten túlzás nélkül megtették azt, ami elvárható volt tőlük. Persze a legerősebb kerettel érkező portugálok semmit nem bíztak a véletlenre, így bármivel is próbálkoztunk, az a fránya egyenlítő gól csak nem jött össze, így kénytelenek voltak a mieink annak biztos tudatában levonulni a pályáról, hogy nem lesznek ott a soron következő VB-n.

A csoportot jelenleg Svájc vezeti 3 ponttal Ronaldoék előtt, 100%-os mérleggel, ezért ha belegondolunk, még az EB győztes sem dőlhet hátra kényelmesen abban a bizonyos képzeletbeli karosszékben…

Szólj hozzá!