Troy Deeney öngólja révén, ha nehezen is, de nyert a Manchester United

Troy Deeney öngólja révén, ha nehezen is, de nyert a Manchester United

Ha nincs Wayne Rooney, és nincs Anthony Martial, akkor sincs semmi probléma. A Manchester United egy értékes győzelmet szerzett, köszönhetően egy csatár késői beavatkozásoy Deeney nem piros mezt, hanem a Watford sárga mezét viselte. Depay révén gyorsan vezetést szerzett a Manchester United, de a hajrában, előbb Deeney egyenlített, majd becsúszva a saját kapujába juttatta a labdát. Élre állt a Manchester United A mérkőzés utolsó pár percét nehéz lesz Troy Deeney- nek feldolgozni. A Watford kapitánya úgy tűnt, hogy megmentett egy pontot a házigazdák számára, amikor a 87. percben büntetőből egyenlített, és úgy tűnt, hogy a mérkőzés végén csalódott lesz a United, amely Memphis Depay korai gólját követően rengeteg helyzetet kihagyott. De Deeney azon kísérlete, hogy hárítsa Bastian Schweinsteiger lövését, balul sült el. “Fájt,” mondta Quique Sánchez Flores.

Schweinsteiger elismerte, hogy ez öngól volt, és a németnek még várnia kel egy kicsit az első góljára az angol élvonalban, de ez a délután a United csapatmunkájáról szólt és nem az egyéni dicsőségről. Az egyetlen gond, hogy Ander Herrera és Phil Jones játéka is erősen kétséges a PSV Eindhoven Bajnokok Ligája mérkőzésen, bár Van Gaal reméli, hogy Rooneyjátszani fog. “Mi egy pocsék időszakban vagyunk, mert egy csomó sérülésünk van,” mondta. “Jones és Herrera is megsérült.”

A csatárok megfogyatkoztak Rooney betegsége és Martial boka sérülése miatt, ezért Van Gaal improvizált. Marouane Fellaini és James Wilson is hiányoztak, és megvolt a félelem a Manchesterben, hogy Van Gaal nem tud ütőképes csatársort felállítani a Watford ellen. Első pillantásra Van Gaal hasonlított egy szakácsra akik megkértek, hogy sültet készítsen vacsorára, csak nem volt hús a hűtőben, de a United menedzsere megoldotta a taktikai puzzle-t.

A United első három pozícióját ügyesen váltogatták. Néha Depay volt a bal oldalon, néha ő volt a középső. Néha Juan Mata vette fel egy középcsatár szerepét, néha Jesse Lingard volt az, és ha nehéz volt nyomon követni a Manchester mozgását a lelátóról, képzelni, milyen nehéz lehetett a Watford védői számára.

Memphis Depay ezúttal befejezőcsatárként is bizonyít! Gyönyörűen ívelt középre Herrera, középen pedig tökéletes ütemben érkezett a holland, aki remek mozdulattal belsőzött a léc alá! “Egy nagyszerű gól,” mondta Van Gaal. “Az, ahogy játszottunk, nagyon megfelelt. Most már tudjuk, hogy tudunk játszani egy másik rendszerben is. De meg kell javítani a pozíciós játékon. Mi nagyon jók voltunk – annyira jók, hogy már unalmasak. “

Van Gaal csak mosolygott a United játékát kritizálókon. Úgy érzi, hogy ez a csapatszerkezet zavarja az ellenfelet, és csak a könyörtelenség hiánya tette sebezhetővé a csapatot. Morgan Schneiderlin fölé lőtt és Lingard elől kétszer is mentett Gomes.

Watford idegesen kezdett, Odion Ighalo kihagyta az egyetlen lehetőségüket az első félidőben, de javultak a szünet után, és De Gea kétszer is hatalmas bravurral mentett, az első Deeney, a második Almen Abdi próbálkozása volt.

Az utolsó 20 perc igazi harc volt a fáradó United és a mindent beleadó hazaiak között, Marcos Rojo szabálytalankodott Ighaloval szemben a 16-on belül. Deeney egyenlitő gólja felrázta a United-et. előbb Gomes mentett Lingard alacsony lövésénél, de Schweinsteiger akcióját Deeney öngóllal fejezte be.

“Nagyon büszke vagyok arra, hogy én vagyok a vezetője ennek a csapatnak,” mondta Van Gaal. A Manchester valami fontosat bizonyított magának: hogy tudnak nyerni nagy sztárok nélkúl is.

Szólj hozzá!