Tyson Fury–Wladimir Klitschko visszavágó június 4-én, Ausztriában

Tyson Fury--Wladimir Klitschko visszavágó június 4-én, Ausztriában

A 39 éves ukrán bokszoló Düsseldorfban egyhangú pontozással kapott ki a 27 éves angol sportolótól, akivel korábban olyan szerződést kötött, mely szerint Fury köteles visszavágót adni neki sikere esetén – már amennyiben Klicsko erre igényt tart. A 2006 áprilisa óta világbajnok, és 2004 áprilisától veretlen Klicsko a meccs után még nem nyilatkozott egyértelműen, de késöbb honlapján bejelentette, kéri a visszavágót.

„Néhány rövid éjszaka után már tudom, hogy meg kell mutassam, sokkal jobb vagyok annál, mint amit szombaton nyújtottam. Az újabb bukás nem opció” – írta a nehézsúlyt egy évtizede uraló sportoló. A másik oldalról a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) újdonsült világbajnokának edzője – és egyben nagybátyja – Peter Fury kommentálta a hírt: „Ez szerepelt a szerződésben, nagyon örülünk, hogy élhetünk az újabb lehetőséggel.”

“Igen ez így van. Mi a tárgyalások kellös kózepén bizalmas okokból nem tudunk bármilyen további információt adni, ” mondta Nicola PATTBERG a Klitschko Management Group nevében.

Nem tudjuk a pontos részleteket, amiért a visszavágót ilyen nagy titoktartás mellett szervezik, de ha egyszer elérkezik a nagy küzdelem ideje, végül senkit sem fog érdekelni a szervezés csínja-bínja csak a mérkőzés. Amikor megszólal a csengő, csak az számít, hogy mi történik a szorító a négy sarka között.

A 32.000 férőhely – kapacitású osztrák aréna megfelelőnek tűnik, hiszen a közelmúltban otthont adott nagy labdarúgó-mérkőzéseknek is.

A nagy attrakció, hogy a rajongók vajon látják-e megismételni a novemberi Fury sikert, vagy Klitschkonak csak egy rossz estéje volt négy hónappal ezelőtt, és a második alkalommal mindent a helyére fog tenni. Még mindig nincs szó a TV-közvetítési jogokról, de remélhetőleg a rajongók mindenütt megkapják az esélyt, hogy láthassák a mérkőzést.

Tyson Fury szívesen visszatérne akár Németországba is egy visszavágóra, ha Wladimir Klitschko stábja ott szeretné a mérkőzést.

A manchesteri Fury egy folyamatos jó teljesítményt nyújtva, nyugalommal és türelemmel vívott csatában hódította el a ukrántól a WBA, IBF és a WBO címet.

Fury szerint nincs probléma a helyszínnel, bárhol legyőzi a 39 éves veteránt. “Nem igazán számít, hogy hol küzdök,” mondta. “Japán, Törökország, Azerbajdzsán, Amerika – ott találkozunk, ahol kell.

Mint ismert, Vladimir Klicsko Düsseldorfban elveszítette a Bokszvilágszervezet (WBO), a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoki övét, továbbá a Bokszvilágszövetség (WBA) szuper-világbajnoki státuszú övét az előzetesen inkább showmannek, mintsem bokszbajnoknak tartott brit Tyson Fury ellenében, aki egyhangú pontozással diadalmaskodott. Ez volt az évtized legnagyobb meglepetése nehézsúlyban!

A három pontozó Furynak adta a találkozót, ezzel a veretlen kihívó élete első vb-címmérkőzésén legyőzte a többszörös övbirtokos Vladimir Klicskót, aki 2004 óta őrizte veretlenségét, és 2006 tavasza óta ült a trónon.

A meccs amúgy csaknem elmaradt, mert a találkozó előtt Fury csapata megvizsgálta a düsseldorfi ring padló borítását, és azt túl puhának, rugalmasnak ítélték meg, és felvetették, hogy lemondják az összecsapást.

A júniusi visszavágó még éppen megfelel a brittnek, mert júliusban fog szülni a felesége.

További érdekes hír, hogy a 27 éves brit öklöző 120 millió dolláros ajánlatot kapott egy arab sejktől, hogy a tévé és a szurkolók teljes kizárásával egy jachton adjon visszavágót az ukránnak. Egy exkluzív körutazás alatt csapott volna össze a két öklöző, 120 embert, csak a világ leggazdagabbjait látták volna vendégül, és mindenkinek egymillió dollár lett volna a beugró. „Vlagyimirnek tetszett az ötlet, nekem is, feltéve, ha ennek a pénznek a javarészét zsebre tehetem. Mondjuk 110 milliót.”

Fury szerint ez egy rohadt komoly ajánlat volt, ami csak azért hiúsult meg, mert a szurkolók nem lehettek volna ott a ring környékén. Az ökölvívás pedig a szurkolókért van.

Szólj hozzá!