Vettel akciója Hamilton ellen majdnem a német pilóta kizárásához vezetett

Vettel akciója majdnem a német pilóta kizárásához vezetett

A Ferrari üdvöskéje Sebastian Vettel egyes külföldi sajtó források szerint szándékosan ment bele az Azeri Nagydíjon az előtt haladó Lewis Hamilton F1-es verdájába, ráadásul a német srác mindezt a biztonsági autós időszakban hozta össze. Nem sokon múlott, hogy ez a nem túl dicső tett, ami valószínűleg még sokáig beszédtéma lesz a Forma 1 berkein belül, végül a sportfelügyelő testület jóindulatának köszönhetően nem vezetett a germán fiatalember kizárásához.


Tény, hogy Vettel és Hamilton mostanság nem éppen puszipajtások

Idén az F1-ben eléggé kiélezett harc folyik az elsőségért a két éllovas pilóta, azaz Vettel és Hamilton között, ami nem mentes az egymásnak való „beszólogatásoktól” és mint azt az Azeri Nagydíjon is láthattuk van, hogy az indulatok is igencsak elszabadulnak. Vettel a verseny során többször is nehezményezte, hogy Hamilton szándékosan lassított olyan helyzetekben is, amikor nem volt rá különösebb oka. A későbbi telemetria adatok mindezt nem támasztották alá, viszont tény, hogy kanyarból kijövet a brit pilóta olyan helyek nem lépett rá kellően a gázra, ahol az kívülről nézve logikusnak tűnt. Vettelnél elszakadhatott a cérna, mert ekkor szó szerint rátapadt a Hamilton mercijére, aminek mint azt tudjuk meg is lett a következménye.

Ha tényleg szándékos belemenés volt, miért nem zárták ki?

A két pilóta között minimális a pontkülönbség, így az F1 trónjára ebben a szezonban bármelyikük felülhet. Ha most a versenybírók Vettelt kizárják a nagydíjon a versenyből akkor azzal jelentős lépéselőnyhöz juthatott volna a brit vetélytársa. Másként megfogalmazva, nem akartak belenyúlni a világbajnokság alakulásába. A Száguldó Cirkuszt az utóbbi években már számos komoly kritika érte, ráadásul szinte évről-évre változnak a szabályok is. Hol megkötik a csapatok kezét, hol meg engednek kicsit a gyeplőn, viszont a következetesség több esetben nem igazán fedezhető fel a vezetőség által hozott döntések mögött.

Lényeg a lényeg: Vettel ezúttal megúszta, így ő 4.-ként, míg Hamilton 5.-ként zárta a versenyt. Nem lenne meglepő, ha hamarosan ismét módosítanának a versenyszabályzaton, ugyanis bár meglepően hangzik, de nincs konkrét büntetési tétel arra az esetre, ha az egyik pilóta szándékosan lekoccolja egy másik versenyző autóját.

Szólj hozzá!