Wolfsburg – Bayern München, Bundesliga. Bajorok a farkasodúban

wolfsburg bayern

VfL Wolfsburg

A „farkasok” nagyon jól játszottak az első fordulóban, és egyértelmű, hogy így is akarják folytatni, hiszen részt szeretnének venni a Bajnokok Ligája következő szezonjában. Elég pontot gyüjtöttek a téli szünet elött, így egy kicsit lazábban is vehetik, főleg most, hiszen egyértelmü, hogy nem ők a favoritok. Söt, a Bajorokkal ellentétben, a Volfsburgnak a téli idöszak sem volt zökkenömentes, hiszen tragikus esemény árnyékolta a felkészülést , elhunyt a középpályás Junior Malanda. Helyét a kínai Zhang próbálja betölteni, de ő eddig nem volt előtérben. Guilavogui és Felipe sérülés miatt szintén hiányozni fog.

Bayern München

A Bayern hatalmas pontelőnnyel kezdheti a bajnokság második felét. Most már szinte teljesen biztos, hogy ők nyerik a bajnoki címet, ezt támasztja alá ponszámuk illetve a hatalmas minőségbeli különbség. Igaz a második kőrt rögtön az őt követő otthonában kezdi, de nem lesznek nagy nyomás alatt- ezt igazolhatják az eddigi eredményeik, hiszen egyik egy rekordot a másik után döntik. Alig néhány idegenbeli fiaskó és csupán három döntetlen után, mindössze két gólt kapva, az utolsó mérközésen , igaz szerencsével ünnepelhették eddigi teljesítményüket Mainz-ban. A téli szünett, , mint az várható volt, nem változtattak nem igazoltak, igaz átengedték Shaqirit az Internek és Hojbjerget az Augsburgnak. De öket a rendelkezésre álló sok minőségi középpályás ( bár van néhány sérült) símán helyetesítí.

Hiányozni fog Lahm, sérülés miatt Alcantar és J. Martinez is kis idöre kimarad a csapatból. Időközben Alaba felgyógyúlt. Mindezen hiányzók ellenére egy igencsak ütős, jól egyben levő gólerös csapat kezd Volfsburgban.

Szólj hozzá!