WPG: A mexikói csapatot is legyőzték a magyar lányok

A mexikói csapatot is legyőzték a magyar lányok

A mieink zsinórban a harmadik mérkőzésüket is megnyerték a tornán. Az Aguascalientes-ben tartott meccsen körül-belül 2000 hazai nézőnek kellett végignéznie, ahogy a magyar lányok kis túlzással élve szinte átgyalogoltak a hazai csapaton esélyt sem adva ellenfelüknek. Ez a remek teljesítményt külön megsüvegelendő annak tudatában, hogy a lányainknak egy igencsak parázs légkörű meccsen kellett tudásuk legjavát nyújtani, a fanatikus hazai drukkerek „kereszttüzében”.Teltházas meccs, színvonalas játék

A csapatunk játékán már az első perctől látszott, hogy a tréner Alberto Salomoni jól felkészítette a mieinket arra, hogy nagyjából mire számíthatnak a meccsen. A magyar lányokat így egyáltalán nem érte meglepetésként a jókora nézősereg, és kicsit sem hagyták kizökkenti magukat, végig a mérkőzésre fókuszálva tették a dolgukat. A mexikóiak az első szettben mindent megtettek a felzárkózásért, de a meccsen remeklő Szakmáry Gréta vezette csapatunk volt, hogy 5 ponttal is vezetett, és a hajrában 25:21-re hozták a szettet.

A második és a harmadik játékrészben sem brillíroztak a hazaiak

Valahogy a mexikói lányoknak ezen a meccsen semmi nem akart összejönni, és bár nagyot küzdöttek, fikarcnyi esélyük sem nyílt arra a második és a harmadik szettben, hogy komolyabban megszorongassák a mieinket. Bár a házigazdák relatív jól startoltak el a második játékrész elején és többször is sikerült kiegyenlíteniük, viszont amikor kicsit megléphettek volna, valami hiba mindig becsúszott a korábbi meccseken jól teljesítő mexikói védelemnél. A mieink persze most sem hibáztak és három pontos előnnyel hozták a szettet.

Tény, hogy a harmadik játékrészben sokáig ki-ki alapon ment a játék a pályán és fej-fel mellett haladtak a csapatok, viszont kifejezetten olajozottan működött a mieink támadójátéka, aminek a mexikói lányok egész egyszerűen nem találták meg az ellenszerét. A szettet végül 25:18-ra hozták a lányaink, és 3:0-s összesítéssel megnyerték a mérkőzést.

A folytatásra Venezuelában kerül sor a jövő héten (pénteken), ahol a „változatosság kedvéért”, az első etapon ismét a mexikói lányokkal kell megküzdenünk, aki esetében már előre borítékolható, hogy történtek tudatában igencsak jól fel készülnek majd a magyar lányok játékából.

Szólj hozzá!